Arkadaşlar instagram bugün (4 Ağustos) gece 03:00'a kadar açılmayacak mıydı? Bazı haberler vardı eğer o saate kadar açılmazsa kalıcı olabilir diye. Bu doğru mu?
Instagram devletimizin istediği şekilde düzenlenirse açacaklarını söyleyen acıklama yapıldı.
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Hassasiyetlerimiz belli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engeli ile ilgili "Hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız." dedi.
Türkiye gibi bir ülke için politika değişikliğine gitmedikleri sürece açılmayacak. Değişikliğe gidilmesi gereken politika da teröristler hakkında olduğu için oldukça zor. Hamas’ın lideri hakkında yapılan yorumlar siliniyor diye bazıları çok alınmış.
Türkiye gibi bir ülke için politika değişikliğine gitmedikleri sürece açılmayacak. Değişikliğe gidilmesi gereken politika da teröristler hakkında olduğu için oldukça zor. Hamas’ın lideri hakkında yapılan yorumlar siliniyor diye bazıları çok alınmış.
Öncelikle ben Hamas için milli yası desteklemem ama çoğu siyasetçinin dediği gibi kaldırmalarında haklılık falan yok. Bu, Hamas'ı zaten terör örgütü olarak gören ülkeler, ABD ve Avrupa Birliği. E bunlar Filistin halkını destekliyorlar mı? Yok, o zaman Hamas'ı terörist olarak görürler tabii. Filistin'in kendini koruyacak gücü yok ve Hamas koruyor. Bunun sonucu Instagram'ı kapatmak olamaz ama Meta, yani Instagram'ı kapatmayı haklı çıkartmaz; orası ayrı.
Neden desteklemesinler? Savaşta zarar gören İsrailliler ve Filistinliler için yardım yapıyorlar. Hatta İspanya gibi ülkeler, İsrail’e tepki verdi ve Filistin’i ülke olarak tanımaya bile başladı. Hamas ile Filistin bir değil, teröristleri de kimse sevmez. İfade özgürlüğü altında terörü desteklemek çok uygun olmuyor.
Elleri mahkum, açacaklar. Ne idiği belirsiz kararlarından dolayı ülke her gün zarar ediyor çünkü. Instagram yetkilileri de zaten tenezzül edip bunlara cevap bile vermiyor.
Neden desteklemesinler? Savaşta zarar gören israilliler ve filistinliler için yardım yapıyorlar. Hatta İspanya gibi ülkeler, İsrail'e tepki verdi ve Filistin'i ülke olarak tanımaya bile başladı. Hamas ile filistin bir değil, teröristleri de kimse sevmez. İfade özgürlüğü altında terörü desteklemek çok uygun olmuyor.
İsmail Haniye ölmüşse mekânı cennet olsun, gerisi beni zerre ilgilendirmez ciddiyim. Benim ülkem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'dir nokta.
Instagram'a erişim engeli getirmek insanların iletişim hakkını ve haber alma özgürlüğünü kısıtlamaktır. Tek adam rejiminin aldığı karara X üzerinden sadece paylaşım yaparak tepki göstermek yetmez.
Okuma yeteneğiniz çok iyi değil sanırım. Doğruyu yaptıkları çok belli. Sivilleri düşünüyorlar. İsrail kadar güzel bir ülkenin teröristlerin saldırısına uğraması çok kötü ve her destek verilmeli. Dolayısıyla, terörü destekleyen mesajlara da sosyal medya platformlarında izin verilmiyor.
Paylaştığınız haberden:
"Şimdi konu, Hamas'ın korkunç saldırısına karşı kendi ülkesini savunan İsrail'i desteklediğimizi bir kez daha açıkça ifade etmemizdir." diyen Scholz, tüm esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'deki insanlara insani destek verilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.