Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

senuzulme

Üstün
Yer
İstanbul
Bir önceki konuda, Instagram tarafından telefonumdaki tüm hesapların kapatıldığını söylemiştim. Elbette ki yeni hesaplar açacağım, ancak açmadan önce hem cihaz hem de IP adresimi değiştirerek önlem almak istiyorum.

1. Öncelikle cihazı sıfırlamak, mobildeki banın kalkmasına sağlar mı? Sıfırlamaktan ziyade, fabrika ayarlarına mı döndürülmeli? (iOS kullanıyorum)
  2. Bir diğer olarak IP adresini nasıl değiştirebilirim? Modemi açıp kapatmak sorunumu ne ölçüde çözer? Önlem için ne kullanabilirim/yapabilirim?
Chat GPT, konuyla ilgili mobil veri ya da farklı bir Wi-Fi ağı kullanmamı tavsiye ediyor. Mobil verideki IP adresi sık sık yenileniyor mu?

Aynı IP adresini kullanmış olan farklı bir telefondan veya aynı IP adresini kullanmış olan bilgisayardan açılacak yeni hesap gene algoritmaya takılır mı emin değilim ancak tekrardan ban yememek adına IP adresimi ve cihazı sıfırlamak istiyorum.

Çözüm
Fabrika ayarına döndürmek, sadece uygulamayı silip yüklemeye göre daha güçlü bir temizlik sağlar. IP'yi değiştirmek için en garanti yöntem mobil veri veya farklı Wi-Fi kullanmaktır. Mobil veride IP adresi sık sık değişir, bu yüzden genelde daha güvenlidir. Aynı IP'den çok sayıda hesap açmak risklidir ama tek başına yasaklama sebebi değildir.
Fabrika ayarına döndürmek, sadece uygulamayı silip yüklemeye göre daha güçlü bir temizlik sağlar. IP'yi değiştirmek için en garanti yöntem mobil veri veya farklı Wi-Fi kullanmaktır. Mobil veride IP adresi sık sık değişir, bu yüzden genelde daha güvenlidir. Aynı IP'den çok sayıda hesap açmak risklidir ama tek başına yasaklama sebebi değildir.

Çözüm
Kafamda iki senaryo var ve muhtemelen ikisini de deneyeceğim.

• Farklı kimlik bilgileri ve IP adresine sahip bir cihazdan yeni bir hesap açacağım.
  • Evde bir laptopum var, daha önce kapanılan hesaplardan herhangi birisiyle oturum açılmamıştı. Bu cihazdan, farklı bir arama motoru ile, gizli sekmeden yeni bir hesap açacağım ancak mobil veri ile bağlanmış olacak.
2. senaryo için kendi telefonumun internetini kullansam olur mu? (Daha önce kapatılan hesaplara giriş yapılmış telefon)

Senaryo 1 daha güvenli, çünkü yepyeni cihaz ve temiz IP kombinasyonu var. Fabrika ayarına döndürmeden yaparsan riskli olabilir. Ama fabrika ayarına döndürüp mobil veri üzerinden açarsan gayet kullanılabilir.

Senaryo 1 daha güvenli, çünkü yepyeni cihaz ve temiz IP kombinasyonu var. Fabrika ayarına döndürmeden yaparsan riskli olabilir. Ama fabrika ayarına döndürüp mobil veri üzerinden açarsan gayet kullanılabilir.
Evet öyle yapmayı düşünüyorum. Ekstra olarak evde aynı Wi-Fi adresini kullanan ancak daha önce kısıtlanmış hesaplara girişi olmayan bir telefonun mobil verisine bağlanarak yapma işine ne diyorsunuz hocam? 2. senaryo için.

Evet öyle yapmayı düşünüyorum. Ekstra olarak evde aynı Wi-Fi adresini kullanan ancak daha önce kısıtlanmış hesaplara girişi olmayan bir telefonun mobil verisine bağlanarak yapma işine ne diyorsunuz hocam? 2. senaryo için.
Bu durumda telefon temiz demektir, mobil ile farklı ip ile gireceğin için bu yöntem de iş yapabilir.