Çözüldü Instagram'da Mehmet Mangasoglu'nun "SSD'lerinize boşa yükleniyorsunuz!" videosu gerçek mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Merhaba,

İnstagram'da dakika çürütürken şu videoya denk geldim. Arkadaşın söylediğine göre bu ayarları yapmak SSD'nin ömrünü uzatıyor ve performansını artırıyormuş.

Konu Windows olunca konuya hakim olmadığımdan danışmak istedim. Normalde bu tarz şeylere pek inanmam ama bu sefer nedense arada kaldım.

Bu yöntemlerin bir yararı var mı, varsa da götürüleri nelerdir? Unlost FPS artırma tarzı PC'yi pixelartaa çevirmesi tarzı bir işlem mi?

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu ayarlarla FPS arasında gözde görülür bir fark olacağına kesinlikle inanmıyorum. Windows arama hizmetini kapatmakdaki mantığı da açıkçası anlayamadım. SSD dediğimiz şey sabit disk değil yani on milisaniye erişim süresi yok, bu yüzden Windows arama özelliğini kapatmanın açıkçası bence faydadan çok zararı olacaktır, Özellikle de kullanıcı deneyimi açısından.

Hepsini geçtim SSD'lerin çok kolay bozulan bileşenler gibi anlatılmasına karşıyım açıkçası.
SSD'nin performansını az da olsa düşüren özellikleri kapatmış, oyuna etkisi sıfır lakin diskleri en iyi getir kısmında, arada bir diskleri en iyi yapmak gerekir. Bu işleme SSD için TRIM denir.

Oyunda FPS artırmak istersen Loseless Scaling programını bi' dene.

Sistemimden memnunum sadece meraktan konu açtım belki birilerinin işine yarar.

Sistemimden memnunum sadece meraktan konu açtım belki birilerinin işine yarar.

Sisteminden memnun olan biri böyle bir soru sorar mı?

Bu yöntemlerin bir yararı var mı, varsa da götürüleri nelerdir? Unlost FPS artırma tarzı PC'yi pixelartaa çevirmesi tarzı bir işlem mi?

Cevap vereyim, evet bu sistem işe yarıyor. Ömrünü bir tık da olsa uzatıyor (Windows'un yine temel saçmalıkları işte).

Sisteminden memnun olan biri böyle bir soru sorar mı?
Windows un tipik saçmalıklarından dolayı açtım. Bazı şeyleri kullanıcı daha iyi optimize ediyor bu olay da onlardan birisiymiş demek ki.

Madem bunları kapatmak FPS'te fark yaratıyor o zaman videoya öncesi ve sonraki şeklinde iki saniyelik bir benchmark sonucu da koyabilirmiş. Bunların bir şeyin ömrünü uzattığı yok, SysMain'in zararı değil faydası var, Windows Search adındanda anlaşılacağı üzere search servisi, dosyaları arayıp bulmak için. SSD'yi tarayıp bir veritabanı oluşturur, bu veritabanında da dosyaların isimleri ve konumları yer alır ki sen arattığın zaman dosyayı bulasın. Normal şartlarda Windows Searchin endeksleme kabiliyeti zaten kısıtlıdır, sadece masaüstünü vs. endeksleyebiliyor, ayarlardan gelişmiş endekslemeyi açmadığın sürece. Gelişmişi açsan bile SSD ömrüne zarar verecek bir şey değil bu, aksine dosyayı arattığında bulma işlemlerini hızlandırır. msconfig'den CPU çekirdek sayısını arttırmak ne kadar işe yarıyorsa bu da o kadar işe yarar diyebilirim, hiç.

Cevap vereyim, evet bu sistem işe yarıyor. Ömrünü bir tık da olsa uzatıyor (Windows'un yine temel saçmalıkları işte).
Kaç tane SSD'niz bu ayarlar açık olduğu için bozuldu? Kaç tanesi bu ayarlar kapalı olduğu için bozulanlara göre daha uzun ömürlü oldu? Bunların sonuçlarını paylaşırsanız tartışabiliriz. Tabii gerçekten bilimsel yöntemlerle uzattığı sonucuna vardığınızı varsayıyorum.

Bu ayarlarla FPS arasında gözde görülür bir fark olacağına kesinlikle inanmıyorum. Windows arama hizmetini kapatmakdaki mantığı da açıkçası anlayamadım. SSD dediğimiz şey sabit disk değil yani on milisaniye erişim süresi yok, bu yüzden Windows arama özelliğini kapatmanın açıkçası bence faydadan çok zararı olacaktır, Özellikle de kullanıcı deneyimi açısından.

Hepsini geçtim SSD'lerin çok kolay bozulan bileşenler gibi anlatılmasına karşıyım açıkçası.

Çözüm
Bu işlemler OCZ Vertex 2 SSD'ler falan varken yapılıyordu. SSD'ler taş gibi oldu, böyle şeylere hiç gerek yok.

Ayrıca Windows'ta sürücüleri en iyi duruma getir bildiğim kadarıyla Defrag olarak değil de, SSD'lerde TRIM olarak çalışıyor. Hatta bu yüzden Disk Birleştirme ismini değiştirip Sürücüleri Birleştir ve İyileştir yaptılar.

TRIM'i kapatıyorsunuz bir nevi, bu SSD için felaket bir şey.

Windows arama hizmetini kapatmakdaki mantığı da açıkçası anlayamadım.
Diskte herhangi bir değişim olduğunda gereksiz okuma yazma yaptığından dolayı, SSD'lerin kırılgan olduğu dönem kapatılıyordu.

Hatta markaların programlarında bile önerilen bir şeydi.

Gereksiz ve hiç bir işe yaramayan ayarlar. Bir tek SysMain ayarı HDD kullanan sistemlerin hızlanmasını sağlıyor. SSD kullanılıyorsa bunu kapatmaya gerek yok.

SysMain hizmeti açık mı kalmalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…