Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Telefonunu Çıkra

Başarılı
Makaleler
10
Merhaba,

İnstagram'da dakika çürütürken şu videoya denk geldim. Arkadaşın söylediğine göre bu ayarları yapmak SSD'nin ömrünü uzatıyor ve performansını artırıyormuş.

Konu Windows olunca konuya hakim olmadığımdan danışmak istedim. Normalde bu tarz şeylere pek inanmam ama bu sefer nedense arada kaldım.

Bu yöntemlerin bir yararı var mı, varsa da götürüleri nelerdir? Unlost FPS artırma tarzı PC'yi pixelartaa çevirmesi tarzı bir işlem mi?

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu ayarlarla FPS arasında gözde görülür bir fark olacağına kesinlikle inanmıyorum. Windows arama hizmetini kapatmakdaki mantığı da açıkçası anlayamadım. SSD dediğimiz şey sabit disk değil yani on milisaniye erişim süresi yok, bu yüzden Windows arama özelliğini kapatmanın açıkçası bence faydadan çok zararı olacaktır, Özellikle de kullanıcı deneyimi açısından.

Hepsini geçtim SSD'lerin çok kolay bozulan bileşenler gibi anlatılmasına karşıyım açıkçası.
Windows Search kapatmak ancak searchin sen performans gerektiren bir uygulama kullanirken rastgele arka planda calisip stutterlara sebep olmasina engel olabilir. Tabi bunun Microsoft tarafindan dusunulup bir care bulunup bulunmadigi da muamma. Okuma hicbir zaman SSD omrunu azaltmiyor en azindan benim sistemimde boyle bir seye sahit olmadim. TRIM disk omrunu uzatir kendim TRIM'in default olarak aktif oldugu bir dosya sistemi kullandigim icin acma gereksinimi bile duymadim.