Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

creazy

Başarılı
Merhaba,

Birkaç saat önce başımdan geçen olayı anlatacağım. Bir reels gördüm, o reelsin altına yorum yazdım ama tamamen saygılı bir biçimde, küfür yok, kötü bir şey yok. Sonra bir dayı (51 yaşındaymış sanırım.) bana hakaretlerde bulundu, beni aşağıladı. “Sen hayvandan daha aşağısın, defol git” gibi şeyler söyledi. Bunu görünce sinirlendim, ona birkaç tane yorum attım. 5–10 dakika sonra kendi attığı yorumları silmiş ve 5 dakika sonra da “Savcılıkta görüşürüz.” dedi. Ben de yorumları sildim. Instagram hesabımda yüzüm yok, profil fotoğrafı yok, hiçbir bilgi yok, bomboş yani. Durduk yere de ona bir şey yazmadım, ilk kendisi başlattı.

Sonra arkadaşım bu dayıya yazdı, ağzını aradı. Dayı da arkadaşıma şöyle yazmış: “Ben savcılığa bir dilekçe yazacağım, o kadar. Sonrası devlet uğraşıyor, en düşük 1 yıl 8 ay ceza, onu da paraya çeviriyor. 23 bin TL artı masraflar, avukat vekalet ücreti 30 bin TL, 2 dakikalık küfüre 50 binlik olsun akıllanır o zaman.” Türkçesi de yok zaten, ilginç.

Neyse, başka bir arkadaşım ile grup kurduk. Ben o sırada ne olur ne olmaz diye nickimi, profilimi, her şeyimi değiştirdim. Arkadaşıma “kumda oyna, uza” falan yazıyor, bir şeyler söylüyor. 1 ya da 1.5 aya kağıt elimizde olur muş, öyle diyor. Diğer arkadaşım da bu dayıya yazdı, benden ekran görüntüsü istedi ama dayı direkt engelledi. Gruptayken yaşını soruyoruz, “mahkemede öğrenirsin” diyor. Yaşını diğer arkadaşımdan öğrendik bu arada. Olay bu şekilde.

Çözüm
Merhaba,

Elbette genel olarak Instagram üzerinden yapılan hakaret ve/veya başkaca suç unsuru içeren mesajlar ve içerikler için hukuki işlem yapılabilir. Ancak anlattıklarınızdan anlaşılıyor ki karşı tarafınızın yalnızca sizi korkutmak adına böyle konuşmuş. Hem kendisinin dilekçe yazacağından hem de avukatlık ücretinden bahsetmiş mesela. Avukat ile temsil olunmayan bir davada avukatlık ücretine hükmedilmez. Tamamen yapay zekaya danışılıp ondan alınan yarım bilgilerle sizinle konuşmuş.

Ayrıca anlatması biraz uzun ve şu an yeterli motivasyonum yok ama sizi şikayet etse de korkacağınız veya çekineceğiniz bir sonuç yaşamayacaksınız. Sanal ortamda temkinli hareket etmeye çalışın. Size karşı hakaret bile edilse hakaret ile karşılık vermeyin. Bu olayı da daha fazla kafanıza takmayın, hayatınıza devam edin. Fazla kurcalamayın o kişiyle iletişim kurarak.
Merhaba,

Birkaç saat önce başımdan geçen olayı anlatacağım. Bir Reels gördüm, o Reels'in altına yorum yazdım ama tamamen saygılı bir biçimde, küfür yok, kötü bir şey yok. Sonra bir dayı (51 yaşındaymış sanırım.) Bana hakaretlerde bulundu, beni aşağıladı. “sen hayvandan daha aşağısın, defol git” gibi şeyler söyledi. Bunu görünce sinirlendim, ona birkaç tane yorum attım. 5–10 dakika sonra kendi attığı yorumları silmiş ve 5 dakika sonra da “savcılıkta görüşürüz.” dedi. Ben de yorumları sildim. Instagram hesabımda yüzüm yok, profil fotoğrafı yok, hiçbir bilgi yok, bomboş yani. Durduk yere de ona bir şey yazmadım, ilk kendisi başlattı.

Sonra arkadaşım bu dayıya yazdı, ağzını aradı. Dayı da arkadaşıma şöyle yazmış: “ben savcılığa bir dilekçe yazacağım, o kadar. Sonrası devlet uğraşıyor, en düşük 1 yıl 8 ay ceza, onu da paraya çeviriyor. 23 bin TL artı masraflar, avukat vekalet ücreti 30 bin TL, 2 dakikalık küfüre 50 binlik olsun akıllanır o zaman.” türkçesi de yok zaten, ilginç.

Neyse, başka bir arkadaşım ile grup kurduk. Ben o sırada ne olur ne olmaz diye nickimi, profilimi, her şeyimi değiştirdim. Arkadaşıma “kumda oyna, uza” falan yazıyor, bir şeyler söylüyor. 1 ya da 1.5 aya kağıt elimizde olur muş, öyle diyor. Diğer arkadaşım da bu dayıya yazdı, benden ekran görüntüsü istedi ama dayı direkt engelledi. Gruptayken yaşını soruyoruz, “mahkemede öğrenirsin” diyor. Yaşını diğer arkadaşımdan öğrendik bu arada. Olay bu şekilde.

Ben Twitter'de birine hakaret etmiştim, dava açmakla tehdit etti. O günden bu güne kimseye salak bile yazamıyorum, travma oluştu 🙏.

Yaklaşık 10-11 sene önce, sırf sevdiğimiz sanatçıyı savunduk diye, kadın bizi mahkemeye vermekle tehdit etmiş, sonra da engellemişti. Sonra ne mi oldu? Gerisi hiçbir zaman gelmedi. O ettiği tehditle kaldı.

Yaklaşık 10-11 sene önce, sırf sevdiğimiz sanatçıyı savunduk diye, kadın bizi mahkemeye vermekle tehdit etmiş, sonra da engellemişti. Sonra ne mi oldu? Gerisi hiçbir zaman gelmedi. O ettiği tehditle kaldı.

Hakaret etmediğiniz sürece elindede haklı delil yokki neden şikayet edecek? 😃