Hayatımızda belki en önemli yerlerden biri olan Instagram. Gerçekten çoğu insanların yaşam alanı gibi bir şey bakın bazı demiyorum çoğu diyorum. Normalde sosyal medya kullanmıyordum fakat bazı insanların isteği üzerine açtım. Ben öyle fazla kullanan biri değilim 10 15 dakika bakıp çıkıyorum. Arkadaşlarım gördüler takip isteği falan attılar ben de birkaç kişiye attım falan umurumda olmadı. Ama arkadaşım bir baktım beni takipten çıkmış sordum neden yaptın diye bana kanka takipçi sayımı geçti takip ettiklerim dedim ne alaka olsa ne olacak. Kanka ben sevmiyorum dedi tamam dedim geçtim. WhatsApp'tan yazıyorum bakmıyor SMS gönderiyom bakmıyor. Instagram'dan yazıyor ne oldu diye. Gerçekten yani bayağı etkisi olduğunu düşünüyorum. Millet takipçi sayısına falan bakıyor bayağı üstüne artık gönül işleri de çoğunlukla buradan yürüyor gözlemlediğim kadarıyla,ben sosyal medya kullanmıyor iken herhalde çok kaliteli sitcomlar izlediğim için mizah anlayışım değişti bilemiyorum. Sürekli aynı kalitede postlar çıkıyor güldürmüyor. Ben bunu kullanmıyorken insanlar bana mağarada mı yaşıyorsun falan diyordu.
Detaylar
Kim cevapladı?RockyHighway79
Üstün
Instagram aşırı toksik bir platform oldu artık. Hele şu son 4-5 senedir kara mizahın ve shitpost içeriklerin ana akım mizah olmasıyla beraber iyice çöplüğe döndü.
Ben sosyal medya uygulamalarını ve hesaplarını kapattım geçtim çünkü uyuşturucu gibi ve sürekli benzer komik zannedilen ama saçma Dark mizah yapan sayfalarla dolu bir de son dönem işte sen bu musun? Tarzı Reels'ler çıkıyor karşıma işte kolay yoldan zengin ol bilmem ne Amazon dropshipping ile herkes zengin olacakmış gibi işler en güzeli kullanmamak.
Konunun Instagram ile alakası yok. Sadece, kaba tabirle, iplenmiyorsun. Arkadaşlarımdan herhangi birine 30 tane hesapla istek atsam, ses bile çıkarmadan hemen onaylar; hatta rica etsem, hesabı bile verirler. Daha abartılı bir örnek vereyim: 2 ay boyunca aynı insanla dışarı çıkıp 7/24 takılsam yine de laf etmezler. Düzgün insan seçimi önemli.
Arkadaşın gerçekten garip. Sosyal medya %90 sahte insanlardan oluşuyor. Üstteki üyenin dediği gibi uyuşturucudan farksız. Ben şimdilik kullanmıyorum. Sosyalleşmeyi tercih ederim ve çoğu zaman dışarı çıkarım. Kullanacak olursam bilgi edinmek ve iletişim için kullanırım.
Son düzenleme:
Ben de instagram'ı silmeden önce sanki telefonu alıyorum ve elim otomatik olarak uygulamaya girip reels izliyor gibiydi. Telefonu açıyorum ve gerisini hatırlamıyorum, oturmuşum reels kaydırıyorum. O sırada sanki beynin işlevlerini kaybetmiş ve hipnotize olmuşsun gibi, kaydır kaydır bir bakmışım 3 saat geçirmişim. Sonra sildim. Şuan sadece whatsapp kullanıyorum ve odaklanma sürem arttı.
Katılıyorum artık baya çöp konteynırı gibi oldu.Instagram aşırı toksik bir platform oldu artık. Hele şu son 4-5 senedir kara mizahın ve shitpost içeriklerin ana akım mizah olmasıyla beraber iyice çöplüğe döndü.
Hocam vallahi kullanmayınca her şeyden geri kalıyorum.Ben sosyal medya uygulamalarını ve hesaplarını kapattım geçtim çünkü uyuşturucu gibi ve sürekli benzer komik zannedilen ama saçma Dark mizah yapan sayfalarla dolu bir de son dönem işte sen bu musun? Tarzı Reels'ler çıkıyor karşıma işte kolay yoldan zengin ol bilmem ne Amazon dropshipping ile herkes zengin olacakmış gibi işler en güzeli kullanmamak.
Nerede böyle görsem herkes takipçi sayısını yükseltmeye çalışıyor.Konunun Instagram ile alakası yok. Sadece, kaba tabirle, iplenmiyorsun. Arkadaşlarımdan herhangi birine 30 tane hesapla istek atsam, ses bile çıkarmadan hemen onaylar; hatta rica etsem, hesabı bile verirler. Daha abartılı bir örnek vereyim: 2 ay boyunca aynı insanla dışarı çıkıp 7/24 takılsam yine de laf etmezler. Düzgün insan seçimi önemli.
Ortamımı değiştirmek için bekliyorum şuanlık idare ediyorum malesef.Arkadaşın gerçekten garip. Sosyal medya %90 sahte insanlardan oluşuyor. Üstteki üyenin dediği gibi uyuşturucudan farksız. Ben şimdilik kullanmıyorum. Sosyalleşmeyi tercih ederim ve çoğu zaman dışarı çıkarım. Kullanacak olursam bilgi edinmek ve iletişim için kullanırım.
Youtube'da artık gidiyom sıkıntıdan woke vs trumpçılar felan izliyorum hocam o kadar yani.Ben de instagram'ı silmeden önce sanki telefonu alıyorum ve elim otomatik olarak uygulamaya girip reels izliyor gibiydi. Telefonu açıyorum ve gerisini hatırlamıyorum, oturmuşum reels kaydırıyorum. O sırada sanki beynin işlevlerini kaybetmiş ve hipnotize olmuşsun gibi, kaydır kaydır bir bakmışım 3 saat geçirmişim. Sonra sildim. Şuan sadece whatsapp kullanıyorum ve odaklanma sürem arttı.
Son düzenleme: