Her yerde lisansüstü olan konu Türkiye'de lisans düzeyinde soruluyor, çıkartılması çok saçma değil ama taksit taksit çıkartılması saçma. Oturup adam akıllı bir sisteme oturtamadılar.
Hangi alanı okursanız okuyun, matematiğin en azından belirli noktasına kadar öğrenilmeli diye düşünüyorum. Matematik insana analitik düşünmeyi öğretir.
Senin mantığa göre Din - Felsefe de sorulmamalı. Herkes parayı basıp istediği bölümü okusun değil mi, mis gibi hayat... Toplama - çıkarma bilmeyen herif bu şekilde Tıp okuyabilir.
Olay burada integral veya türev değil. Üslü sayılar da olsa aynısı olacaktı.
Avukatlık okuyan kişi bence de integral bilmese de olur ama sayısal okuyacak bir insanın matematiğini köreltmek kabul edilemeyecek bir şeydir. İntegral öğrenirken analitik düşünmeyi, bir takım şeyleri farkında olmadan analiz edip, pratik zekanızı geliştirmeye başlıyorsunuz.
Bunu elbette integral ile öğrenmek zorunda değilsiniz. Haklısınız, neden avukat olmak isteyen birisi integral öğrenmek zorunda pratik zekasını ve analiz yeteneğini geliştirmek için? Farklı, daha basit konular ile öğrenin.
Asıl konu sayısal bir öğrenci için kaldırılması.
Matematik bir dildir. Türkçe konularından "ünlü daralması" konusu çıkarılması ile aynı şey. Ne kadar saçma geliyor kulağa değil mi?
Lise yıllarında olan arkadaşlar, ‘şu ders ileride ne işime yarayacak’ diye düşünmeyin bence. Ben lise sonrasında hep sosyal bilimlerle ilgili okudum ama lisede iyi ki sayılsalcıymışım ve şu döneme denk gelmemişim. Matematik bilmenin de, doğa bilimlerine dair bir temelimin olmasının da çok faydasını gördüm. Evet integral bir edebiyatçının da işine yarayabilir. Hayat sınavdan ibaret değil.