Intel 13 ve 14. nesil işlemcilerde sorun var mı?

photography

Uzman
Merhaba aklımda ilk attığım linkteki cihazı almak vardı fakat yetkili birisiyle konuştuğumda Intel 13 14. nesillerde sorun yaşandığını ve AMD işlemci tercih etmemi önerdi, bende bu yüzden ikinci linkteki cihazı düşünmeye başladım sizce nasıl bir yol izlemeliyim laptoplarda böyle bir sıkıntı var mı? Başka alternatifler varsa onları da alabilirim.

Yukarıdaki cihazın 14500HX/4050 versiyonunu kullanıyorum, Intel 14. nesillerin bozulma sebebi bildiğim kadarıyla fazla voltaj, bendeki cihaz yükte en fazla 1.2V çekiyor, Watt değeri olarak da 110W'ı nadiren geçiyor. sıkıntılı değerin altında diye biliyorum. Victus cihazlar limitli geliyor (aslında bu bir eksidir) ve OMEN Gaming Hub üzerinden UV yapılabiliyor. Ryzen HS işlemciler net bir şekilde daha verimli olurlar. Özellikle de cihazı bataryada kullanmayı planlıyorsunuz. 2. SSD yuvası şart değilse Ryzen olanı alın geçin derim. Benim cihazı aldığım zamanda Ryzen 8000'li Victus'lar piyasada yoktu, 7000'liler de mağazalarda absürt fiyattan satılıyordu.

8845HS iceren modeli alarak azimsanmayacak bir CPU performansini masada birakiyor olacaksiniz ancak oyun disi islemlerde cok buyuk de farkini hissetmezsiniz diye dusunuyorum. Stabiliteyi daha fazla onemseyen biriyseniz (ki olmalisiniz, laptop sonucta bu) kesinlikle 8845HS iceren modeli alin. 4060M var ikisinde de zaten, diger ozellikleri de ayni gibi gozukuyor. En belirgin fark CPU. CPU'da da en belirgin fark muhtemelen coklu cekirdek performansinda olacaktir zira hibrit bile olsa, 14700HX iyisiyle kotusuyle 20 cekirdekli bir CPU.

Raptor Lake i5 kullanip sorun yasayan da var. Voltaj limiti, TDP limiti, frekans dusurme vs. gibi seyler sadece sorunu maskeliyor. CPU tasarimi hakkinda bilgili biri dedigimi anlamistir coktan.

AMD olanın işlemcisi üzmez ama Intel daha güçlü, hatta bariz şekilde güçlü. Sorun mevzusunu bilemiyorum ama ben sanırım 15. nesili beklerdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD olanın işlemcisi üzmez ama Intel daha güçlü, hatta bariz şekilde güçlü. Sorun mevzusunu bilemiyorum ama ben sanırım 15. nesili beklerdim.
Cevaplar için çok teşekkürler, oyun olarak cok bir beklentim yok maksimum oynayacagım oyunlar FIFA 25, FM 25, Bannerlord vs. Daha çok SolidWorks ve Catia gibi uygulamalarda kullanılacak. Karar veremiyorum hala daha ve 15'i bekleyecek vaktim de yok maalesef.

Şimdiden hayırlı olsun demek düşer bize

peki iki cihaz arasında sıcaklık farkı vs. ne durumda olur hangisi daha çok ısınır ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…