Makaleler
5
Intel-14-ve-13-Nesil-CPU-Kararlilik-Sorunlari-Icin-Anakart.jpg

Intel, 13. ve 14. nesil CPU kararlılık sorunları ile ilgili bir güncelleme yayınladı ve anakart üreticilerini önerilen ayarları takip etmedikleri için eleştirdi. Intel, 13. ve 14. Nesil CPU Kararlılık Sorunlarının Anakart ve Sistem Üreticilerinin Önerilen Ayarları Takip Etmemesinden Kaynaklandığını Söyledi Birkaç ay önce 13. ve 14. nesil Intel CPU’ların bazı oyun uygulamalarında sorun çıkardığı ortaya…

Devamını Oku: Intel, 13. ve 14. Nesil Kararlılık Sorunları için Üreticileri Suçluyor
Kaynak: Techolay

2-3 aydır yabancı kaynak/forumlarda konuşuluyordu, (kaynak) ben de 2-3 hafta önce manuel olarak kendi işlemcime PL1/PL2 ve voltaj ayarlamalarını yaptım. Bizde haberinin yapılması bayağı uzun sürdü. Geçen sene de Ryzen 7000 serisi X3D çiplerin normalden fazla voltaja maruz kalmasından dolayı yanmasının haberi de bayağı bir geç yapılmıştı.

2-3 aydır yabancı kaynak/forumlarda konuşuluyordu, (kaynak) ben de 2-3 hafta önce manuel olarak kendi işlemcime PL1/PL2 ve voltaj ayarlamalarını yaptım. Bizde haberinin yapılması bayağı uzun sürdü. Geçen sene de Ryzen 7000 serisi X3D çiplerin normalden fazla voltaja maruz kalmasından dolayı yanmasının haberi de bayağı bir geç yapılmıştı.
Yorumunuzu yeni gördüm kusura bakmayın, haberi ben yazdım. Bu kadar yeni paylaşmamızın sebebi içerikte de görebileceğiniz gibi Intel'in bu konuda açıklamayı yeni yapmış olması. Yani haberin içeriği de kararlılık sorunu değil, Intel'in bu konuda anakart üreticilerine topu atması.