Intel 14. nesil i9 işlemcileri neden kimse sevmiyor?

Dagster3532

Becerikli
Kime sorsam çöp, trafo, alanın akıl varlığını sorgularım tarzı yorumlar duyuyorum. Bu kadar mı kötü bu işlemci?

Ekstra olarak bu denli sevilmeme sebebi bireysel başarısızlığıyla birlikte AMD'nin başarısı. Adamlar canavar gibi işlemci üretiyor, Intel yarışamıyor.

Neden ki hocam? İş nasıl bu raddeye kadar geldi? Normalde kime sorarsam sorayım Intel stabil Intel canavar gibi derdi. Artık tam tersini söylüyor hepsi.

Neden ki hocam? İş nasıl bu raddeye kadar geldi? Normalde kime sorarsam sorayım Intel stabil Intel canavar gibi derdi. Artık tam tersini söylüyor hepsi.
Herkes aynı şeyi söylüyor çünkü 13 ve 14. nesil Intel işlemcilerin bir kısmı sorunlu. Hem aşırı yüksek watt çekiyorlar (gerçekten aşırı yüksek, soğutması ayrı bela PSU'su ayrı bela) hem de mavi ekran / crash sorunu mevcut işlemcilerde. Intel bile işlemcilerin bozuk olduğunu kabul edip mikrokod güncellemesi ile çözmeye çalıştı ancak tam anlamıyla başarılı olamadı.

Ayrıca AMD, çok daha uygun fiyata daha yüksek oyun performansı sağlıyor. 3D V-Cache gibi teknolojileri, i9'lardan ziyade buz gibi çalışabilen işlemcileri AMD'yi daha iyi konuma getiriyor. Eskiden kalma "AMD alma ısınır" lafı artık tam tersi, "Intel alma ısınır"a dönüştü.

3D V-Cache Ryzen işlemciler geldiğinden beri aradaki fark bariz açılmaya başladı oyun anlamında. Bunun dışında Intel'in ilk saçmalamaya başladığı evre 10. nesil idi, 11. nesilde müthiş saçmaladılar. 12. nesil DDR5 düzlüğü vs. derken göz yumuldu ama 3D V-Cache işlemciler çıktıktan sonra Intel işlemciler oyunlarda bariz geri kalıyordu. Intel'den henüz 3D V-Cache'e muadil bir teknoloji görmedik somut olarak.

Kime sorsam çöp, trafo, alanın akıl varlığını sorgularım tarzı yorumlar duyuyorum. Bu kadar mı kötü bu işlemci?

Refresh olması, ayrıca hala monolitik kalıp kullanması. 13th ile 14th arası fark yok. LGA-1700 soket de hem ölü soket hem de bükülüyor. AM5 Zen 7 dahil destekleyecek.

Zamanında FX 9590'a yapılan aynı muameleler şu an Intel'e yapılıyor. Ne oldum deme, ne olacağım de.

7 sene FX6300 kullandım.

Şu videoyu izleyerek fikir sahibi olabilirsiniz. 7950X3D 150W çekerken, İ9 14900K 300W çekiyor. Fıkra bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…