Eskiye göre iyiye giden Intel, laptop konusunda (TSMC sayesinde). Panther Lake ile Nova Lake'i sabırsızlıkla bekliyorum. Intel 18A cidden düzgünse, AMD'yi tekrar geçitler demektir.
Ben tam tersini düşünüyorum. Hep Intel işlemcili laptop aldım ne performansı iyi nede ısınma sorunu bitti. AMD aldım ondada ısınma sorunu vardı ama performansı gayet iyiydi, anakarttan problem yaşadım sadece. 3 ay önce yeni bilgisayar alırken yine Intel, AMD arasında kaldım. AMD seçtim sonunda arkadaşım Intel aldı aynı fiyat hemen hemen. Arada performans olarak çok fark var. Isınma sorunu hala var (bu biraz cihazdan kaynaklı benim tarafımda). Ama oyun performansı konusunda Intel AMDye yaklaşamaz ne masaüstünde ne laptop tarafında. İçerik üreten iş amacıyla kullanan insanları bilemem ama oyun konusunda AMD çok çok önde. 3D işlemciler ezip geçiyor Intel'i.

Ben tam tersini düşünüyorum. Hep Intel işlemcili laptop aldım ne performansı iyi nede ısınma sorunu bitti. AMD aldım ondada ısınma sorunu vardı ama performansı gayet iyiydi, anakarttan problem yaşadım sadece. Yeni bilgisayar alırken Intel, AMD arasında kaldım. AMD seçtim sonunda arkadaşım Intel aldı aynı fiyat hemen hemen. Oyun performansı konusunda Intel AMDye yaklaşamaz ne masaüstünde ne laptop tarafında. İçerik üreten iş amacıyla kullanan insanları bilemem ama oyun konusunda AMD çok çok önde. 3D işlemciler ezip geçiyor Intel'i.
Raptor Lake'den bahsediyorsunuz galiba. Ben o berbat şeylerden bahsetmedim hiç.

Ben tam tersini düşünüyorum. Hep Intel işlemcili laptop aldım ne performansı iyi nede ısınma sorunu bitti. AMD aldım ondada ısınma sorunu vardı ama performansı gayet iyiydi, anakarttan problem yaşadım sadece. Yeni bilgisayar alırken Intel, AMD arasında kaldım. AMD seçtim sonunda arkadaşım Intel aldı aynı fiyat hemen hemen. Oyun performansı konusunda Intel AMDye yaklaşamaz ne masaüstünde ne laptop tarafında. İçerik üreten iş amacıyla kullanan insanları bilemem ama oyun konusunda AMD çok çok önde. 3D işlemciler ezip geçiyor Intel'i.
AMD CPU cihazın varsa ve harici ekran kartın AMD değil ise dGPU moduna geçmeni tavsiye ederim. Umarım sorun yaşamazsın. 🙏

Belki kart nispeten yeni olduğu içindir diyeceğim de 1 yıla geliyor neredeyse. Enteresan.
Yeni ile alakası yok ya. İnan buna. Elimdeki güncel işlemcide eski model iGPU kullanmışlar. (610M) Görüntü bozulması ve siyah ekran hataları yaşıyorum. Cihazı dGPU modu çöp olmaktan kurtardı. Daha Windows'da sürücü kurmadan da bozulduğunu, Linux ortamında da bozulduğunu gördüm. Ben bu saçma sapan sorunları iGPU bile olsa AMD işlemcili her cihazda yaşıyorum. 2 senede AMD iGPU çipine sahip 3 Asus, 2 HP marka laptop kullandım. Hepsinde mi iGPU bozulur arkadaş? Ben daha kendi çevreme sorunlu olduklarını inandıramıyorum sağı solu suçluyorlar.

Raptor Lake'den bahsediyorsunuz galiba. Ben o berbat şeylerden bahsetmedim hiç.
Raptor Lake mi bilmiyorum. Yeni çıkan Ultra serisi var onlardan birisiydi. Ben AMD Ryzen 9 9955HX3D işlemcili modeli aldım oda Ultra 9 275HX olanı aldı. Geri kalan donanım aynı. Ben daha yüksek FPSler alıyorum.

AMD CPU cihazın varsa ve harici ekran kartın AMD değil ise dGPU moduna geçmeni tavsiye ederim. Umarım sorun yaşamazsın. 🙏

Yeni ile alakası yok ya. İnan buna. Elimdeki güncel işlemcide eski model iGPU kullanmışlar. (610M) Görüntü bozulması ve siyah ekran hataları yaşıyorum. Cihazı dGPU modu çöp olmaktan kurtardı. Daha Windows'da sürücü kurmadan da bozulduğunu, Linux ortamında da bozulduğunu gördüm. Ben bu saçma sapan sorunları iGPU bile olsa AMD işlemcili her cihazda yaşıyorum. 2 senede AMD iGPU çipine sahip 3 Asus, 2 HP marka laptop kullandım. Hepsinde mi iGPU bozulur arkadaş? Ben daha kendi çevreme sorunlu olduklarını inandıramıyorum sağı solu suçluyorlar.
RTX 5070 Ti var. dGPU modunda kullanıyorum zaten. Yinede tavsiye için teşekkürler.
Aynı hataları bende yaşadım aynı iGPU. Birde AMDdede dGPU geçsen bile iGPU aktif kalıyor. Bu bence büyük problem. Evet kullanmıyor ama aktif çalışıyor. Intel komple kapatıyor iGPUyu. Sıcaklığıda etkisi var bunun.

AMDdede dGPU geçsen bile iGPU aktif kalıyor. Bu bence büyük problem. Evet kullanmıyor ama aktif çalışıyor. Intel komple kapatıyor iGPUyu. Sıcaklığıda etkisi var bunun.
Mux Switch desteği ile ilgili o. Üreticiye bağlı bu durum. Aynı iki grafik kartına sahip ancak dGPU modunda iGPU tamamen kapatabilen laptop modelleri de var.

Bende ASUS TUF Gaming A15 varken Mux Switch özelliği olduğu için iGPU yüzde yüz kapanıyordu. Ama maalesef şu anki cihazımda da durum dediğiniz gibi ve çok benzer işlemci kullanıyoruz.

Eskiye göre iyiye giden Intel, laptop konusunda (TSMC sayesinde). Panther Lake ile Nova Lake'i sabırsızlıkla bekliyorum. Intel 18A cidden düzgünse, AMD'yi tekrar geçitler demektir.
Giris orta seviye islemci laptoplari kac tlden gelir. Ben bu gidişle beklersem daha çok zama denk gelirim. Şu an R5 7535hsli duz bir laptop var aklımda. Ekran kartlıya güç yetmiyor.

Giris orta seviye islemci laptoplari kac tlden gelir. Ben bu gidişle beklersem daha çok zama denk gelirim. Şu an R5 7535hsli duz bir laptop var aklımda. Ekran kartlıya güç yetmiyor.
Bilmiyorum ama ucuz olmayacaklar büyük ihtimalle. Çok fazla para harcadı Intel çünkü son zamanlarda ve yardım aldı.