Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berkant Yeğen

Başarılı
13100F işlemciye sahibim.
BIOS'tan dynamic tuning Technology ve ReSize BAR'ı aktif ederek Intel APO'yu etkinleştirebilir miyim?
Sanırsam 12 13 nesile de yakın zamanda destek gelmiş.
Biraz denedim driverimi yükledim ama failed hatası alıyorum.

1712926057752.webp

Kod:
Application Optimization

Failed To Connect

This system is missing a critical component for Intel® Application Optimization to function, please visit your system manufacturer's website to determine if you have the latest versions of Intel® Dynamic Tuning Technology and Intel® Application Optimization installed. Be aware that not all manufacturers may support these components for their systems.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
APO'nun amacı melez işlemcilerde yük dağılımını ayarlamak. İşlemciniz melez olmadığı için APO'ya gerek yok.
13100F'te E-core yok hocam. Sadece 4 tane P-core'dan oluşuyor. Intel, i3'lere de destek verdiğini iddia ediyor ama ben şüpheliyim.

BIOS'tan dynamic tuning Technology ve ReSize BAR'ı aktif ederek Intel APO'yu etkinleştirebilir miyim?

BIOS sürümünüz güncel ise etkinleştirebilirsiniz. Anakart modeliniz ve BIOS sürümünüz nedir hocam? Paylaştığınız kod kısmının 5. ve 6. satırında ''missing a critical component'' diyor. Sanırım BIOS sürümünüz güncel değil. @Berkant Yeğen

Son düzenleme:
13100F'te e-Core yok hocam. Sadece 4 tane p-Core'dan oluşuyor. Intel, i3'lere de destek verdiğini iddia ediyor ama ben şüpheliyim.

BIOS sürümünüz güncel ise etkinleştirebilirsiniz. Anakart modeliniz ve BIOS sürümünüz nedir hocam? @Berkant Yeğen

Gigabyte H610M k
BIOS sürümü: F28 güncel.
Dtt ve ReSize BAR açık. Anakartın destek sitesinden gerekli sürücüleri de yükledim. Ama hata alıyorum. Garip.

Gigabyte H610M k
BIOS sürümü: F28 güncel.
Dtt ve ReSize BAR açık. Anakartın destek sitesinden gerekli sürücüleri de yükledim. Ama hata alıyorum. Garip.
İşletim sisteminiz Windows 11 mi peki hocam?

Sayfada aşağıda 2. maddede Windows 11 kullandığınızdan emin olun diyor çünkü.

İşletim sisteminiz Windows 11 mi peki hocam?

Sayfada aşağıda 2. maddede Windows 11 kullandığınızdan emin olun diyor çünkü.

Evet hocam. Temiz kurulum yaptım. 26 Mart'ta paylaşılan bir driver zaten büyük ihtimalle driver güncellemesi ile düzelecektir. Oradaki tüm her şeyi sağladım.