jaschjasch

Çalışkan
Sistemim:
  • Intel Arc A750 Limited Edition
  • Ryzen 5 5500
  • 16x1 GB RAM
  • ReBar Aktif

Intel Arc A750 kullanıyorum ve düşük performans alıyorum. Örnek; Squad oynarken Ekran kartı kullanımı %60 olurken işlemci kullanımı %80 oluyor. Başka bir örnek; Youtube üzerinden izlediğim Fortnite testinde A750 ile Ryzen 5 5500, ortalama 175 civarı FPS alıyorken başka bir Fortnite testinde A750 ile Ryzen 5 5600 ortalama 350 civarı FPS alıyor. Burada Fortnite testlerinde yaptığım karşılaştırma FPS değil, iki işlemcinin arasındaki %100 fark olmasıdır. Genel olarak oyunlarda bu sistem ile FPS düşük. Benim merak ettiğim Ryzen 5 5600 ile ciddi bir performans artışı olacak mı olmayacak mı?

5600 çok daha güçlü. Elbette olacak.
Eklemeyi unuttuğum bir şeyler var. Dediğim gibi sistemim Squad'da yukarıda belirttiğim GPU ve CPU değerlerinde ve en düşük ayarda aldığım FPS 40-50 idi. Fakat GPU %90, CPU %70 kullanılıyorken FPS 60-70 civarıydı. Sanırım, burada darboğazı işlemci yapıyor, değil mi? Eğer kesinse işlemcimi yükselteceğim. Eğer değilse, hiçbir yükseltme yapmayıp GeForce Now kullanacağım gibi duruyor.

Eklemeyi unuttuğum bir şeyler var. Dediğim gibi sistemim Squad'da yukarıda belirttiğim GPU ve CPU değerlerinde ve en düşük ayarda aldığım FPS 40-50 idi. Fakat GPU %90, CPU %70 kullanılıyorken FPS 60-70 civarıydı. Sanırım, burada darboğazı işlemci yapıyor, değil mi? Eğer kesinse işlemcimi yükselteceğim. Eğer değilse GeForce Now kullanacağım gibi duruyor.
Onu bende çözemedim tam olarak.