Intel ARC B580 boştayken siyah ekran sorunu: HDMI/DP fark etmeksizin çözülmedi

Daha önce bir konu açıp yaşadığım sorunu paylaşmıştım. ARC B580 ekran kartım, sistem boştayken, YouTube izlerken veya sadece Chrome’da gezinirken aniden siyah ekran veriyor veya ekranda çizgiler oluşuyordu. Bazen Windows parola ekranında da siyah ekranla karşılaşıyordum; monitörü kapatıp açınca görüntü geliyordu.

Ancak bu sorun PlayStation bağlıyken hiç yaşanmadı. Hatta PC'de oyun oynarken de hiçbir sorun olmuyor. Yani sadece sistem boşta olduğunda ya da tarayıcı kullanımı sırasında meydana geliyor.

Tavsiye üzerine DisplayPort kablosunu değiştirdim, 2-3 gün sonra yine aynı sorun oluştu. HDMI ile bağlanmayı denedim, yine aynı sorunu yaşadım.

Son olarak ekran kartını garantiye gönderdim. Garanti, kartta bir sorun olmadığını söyledi ve yeni çıkacak sürücüyü beklememi tavsiye etti. Aynı sorunun RTX 5000 serisinde de yaşandığını söylediler.

Şu an aklıma takılan konu şu: Monitörün HDMI portu sağlam ama DP portu bozuk olabilir mi? Eğer biri arızalıysa diğerinde de sorun olması gerekmez mi? Neden oyun oynarken veya PlayStation çalışırken bu sorun yaşanmıyor?

Yazılımsal kaynaklı olabileceğini söylediler ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığım için tam anlayamıyorum. Gerçekten sadece yazılım mı sebep olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence ekran kartı donanımsal olarak bozuk olabilir neden sürücü beklemek zorunda kalasın ki dünyadaki bütün Arc B580'lerde bu sorun yok. Spesifik olarak birkaç kişide belki var belki olmayan bir sorun için ayıplı bir ürün olduğunu düşünüyorum.

Hocam DP port ile aynı sorunu yaşayanlar olduğunu ve sanırım tazeleme hızıyla alakalı çözemedikleri bir durum olduğunu söyleyenler var. Intel forum ve Reddit'te böyle konuşuluyor. Anlamadım cidden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…