Intel Arc B580 fan ayarı nasıl olmalı?

Arkadaşlar herkese selam yeni sistem aldım kafamı sabahtan beri kurcalayan bir sorum var sizlere. 14400F ve Arc B580 kullanmaktayım. Fakat bir şey fark ettim ekran kartına bakarken fanların 30 saniye de bir devir attığını gördüm. Yani belirli bir süre dönüyor ardından duruyor ve sonra tekrar dönüyor. Bende bunun zararlı olabileceğini düşünüyorum ve fan ayarı yapmak istedim. Ancak ne yaparsam yapayım olmadı. Sebebi ise Afterburner'de henüz destek yok fan için. GPU Tweak de aynı şekilde. Intel'in kendi yazılımdan deneyeyim dedim yapmama rağmen 55 dereceden sonra fan açmasını istemmeme rağmen. Dönmeye devam ediyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Bu şekilde fanların ömrü çabuk tükenmez mi? Standart Intel ayarlarının görselini aşağıya bırakıyorum.

Başka bir seçenek ise şu ekran kartı fan hızı PC açtığımdan itibaren %30 fan ile dönecek. Bu ayarı yapmak daha sağlıklı olmaz mı fanın açılıp kapanması yerine? Yoksa kendi halinde mi bırakayım? Çünkü asıl istediğim şeyi yapamıyorum ya fanlar sürekli açık kalacak %30 da yaklaşık 850 RPM yapıyor. Ya da 30 saniye de bir internet de gezerken fan açık kalacak sonra kapancak. Asıl istediğim ise 60 dereceden sonra fanın açılmasıydı ama yapamıyorum.

Yokmu bir tane Allah'ın kulu şu forumda yani?

Son düzenleme:
Benim kartım'da öyle boşta 2-3 dakka dönmüyor sonra 1-2 dakka fan açıyor. Bir ara baktım bende fanlar için zararlı olmadığı bunun için yapıldıklarını falan söylediler bende artık bakmıyorum. Sabit %30 fan belki daha fazla ömründen götürebilir.

Yani diyorsunuz ki bırakın olduğu gibi oto mod da kalsın? Zararı olmaz mı demek istiyorsunuz.

Benim dakika da bir açıyor kapatıyor kendi kendine vallahi anlamadım ki. Intel de ayarlamaya çalışıyorum ama inatla yine fan açıyor istemediğim sıcaklıkta olmasına rağmen.

Sanırım Intel buna izin vermiyor şu anlık ne yaparsak yapalım oto fan kendi kendine açılacak mühendisler ona göre tasarlamıştır herhalde artık değil mi?

Evet yapan firma bunu bilerek yapıyor elbette. Normalde MSİ Afterburner üzerinden fan ayarı yapılıyor da İntel kartlarda bunu destekleyen uygulama var mi bilmiyorum. Yabancı kaynaklara veya reddit'e bakın yoksa çok kafayı takmayın.

Hocam kafayı taktım vallahi bayağı. Yabancı Reddit'lerden vs anlamıyorum benim yerime bakma şansınız var mıdır iki dakika peki?

Konu da anlattığım gibi maalesef MSI da desteği yok henüz Intel'in. İleride olacağına eminim kartdan memnunum da. Sadece bu şekilde kullansam ne olur merak ediyorum. Oto ayar da yani sürekli açılıp fan kapansa.

Yüksel ihtimalle herkes de ayndır B580 limited editon kullananların da kimse gelmiyor ki konuya adamlar böyle üretmiş kartı.

Benim kartta öyle açıp kapatıyor sürekli konu bile açmıştım sanırım ama bulamadım zararsız olduğunu söylemişlerdi üretici firma bunu bilerek yapıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-08-09-10-29-612_com.android.chrome.webp
    133,8 KB · Görüntüleme: 66
Benim kartta öyle açıp kapatıyor sürekli konu bile açmıştım sanırım ama bulamadım zararsız olduğunu söylemişlerdi üretici firma bunu bilerek yapıyor.

Tamam hocam teşekkür ederim içim rahatladı biraz da olsa teşekkür ederim. O halde kalsın böyle.

Zaten mecbur kalacak Intel öbür türlüsüne izin vermiyor ileride verirse bakarız artık. Adamlardan iyi bilecek halimiz yok. Böyle yaptılarsa doğrusu budur kalsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…