Intel Arc B580 Sistem alınır mı?

Bütçe
30000

Uğur Altun

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 haftadır oyun odaklı ve günlük kullanım için ileriye dönük, yeri geldiğinde yükseltme yapabileceğim bir sistem buldum fakat ekran kartı Intel Arc B580. Ekran kartını araştırdım alınabilir diyen var alınmaz diyen de var. Yeni ekran kartı olduğundan dolayı diğer muadillerine göre alınamaz olması yüksek gibi görünüyor. Uzun yıllardır hem NVIDIA hem de AMD ekran kartı kullandım ikisi de beni yeterince tatmin etti. Yeni bir sistem satın alacağım ve bu ekran kartını kullanmak istiyorum. Başta da belirttiğim gibi sadece oyun ve günlük kullanım için kullanılacak ve ileriye dönük yükseltme yapabileceğim bir sistem olduğunu düşünüyorum.

Hazır bulduğum bir sistemi kendime göre özelleştirme yaparak 29, 539₺ fiyat bandına sabitledim. (bütçem: 30 000₺) Anakart seçimimi bilerek B760M olarak güncelledim sebebi elimde bir M.2 SSD mevcut ve boşta kullanılmıyor. Hem onu hem de sistem ile beraber gelecek olan M.2 SSD'yi kullanmak istiyorum yani 2X M.2 SSD slotu olduğu için alıyorum.
Sizce alacağım sistem bu fiyata değer mi?
Intel Arc B580 ekran kartı için yorumunuz nedir?
Belirtmiş olduğum 30 000₺ bütçeyi aşmayacak şekilde varsa hazır ya da toplama sistem tavsiyeniz yorumlarda paylaşıp yardımcı olabilirsiniz.

Teşekkürler, iyi forumlar..

Özelleştirme yaptığım sistem ek resim olarak paylaşılmıştır.

Dosya Ekleri

• aa.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 73
Bütçen çıkarsa işlemciyi 7400F veya 7500F seçebilirsin. Bu bütçede anakart olarak B650mt var istersen ona da bakabilirsin ama bu anakartı seçmemin nedeni 2 tane M.2 slotunun bulunmasıydı ve galiba M.2 slotu senin için önemli.

Öneriniz için teşekkür ederim. Anakart yükseltmek yerine 2x16 RAM yapıp depolamayı da 1 TB yükseltsem daha mı iyi olur sizce? Sistemde bulunan anakart iyi midir?

Öneriniz için teşekkür ederim. Anakart yükseltmek yerine 2x16 RAM yapıp depolamayı da 1 TB yükseltsem daha mı iyi olur sizce? Sistemde bulunan anakart iyi midir?

Kendi attığın sistemin için diyorsan Intel anakartları hakkında pek bilgili olmadığım için bir şey diyemem. Eğer benim dediğim sistem için diyorsan zaten alabileceğin en ucuz anakartlardan birini attım.
Benim attığım sistemi alman daha doğru olur ölü soket işlemcili bir sisteme 30k verilmemeli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…