Hyper-threading kullanmadigi icin 225F kotu, yoksa o fiyata kotu olmazdi ancak HT olmadigi icin 6 performans cekirdegiyle garip bir pozisyonda kaliyor.
12400F - 7500F arasındayım, 14400F'e yetmeyecek param sanırım. Bugün konu açacağım bütçem için olabilecek en mantıklı kombinasyonu tartışmak için zaten.
Bu konuda emin olamiyorum. Daha simdiden FH6'da High texture ayariyla falan kurtariyor 8GB VRAM'li GPU'lar, seneye veya 2 seneye ne olur dusunmek bile istemiyorum. AAA oyun oynamiyorsunuz ancak su anki mevcut oyunlara ileride gelebilecek bir guncelleme sonrasi veya caniniz guncel bir AAA oyunu oynamak istediginde ne yaparsiniz, orasi mechul.
Ya işte ben şimdiki oynadıklarımı rahat oynatsın kafasındayım 3-4 yıldır oyun bile satın almıyorum çok pahalı diye, RDR2 falan bile alıp oynamadım yani, SH2R hariç ciddi oynamak istediğim bir AAA oyun da yok, gelecekte de bu oyunlara para vermeme huyum devam eder yüksek ihtimalle o yüzden 8 GB VRAM götürebilir diye düşünüyorum, yani aslında elimde SATA3 2TB SSD var Notebook'umda ve masaüstü alınca o boşa çıkacak laptopu yazlık kullanmayı bırakacğaımdan dolayı, onu çıkarıp masaüstünün SSD masrafından düşersem 16 GB VRAM ekran kartı alabiliyorum. SATA3 falan benim işime yarıyor oynadığım oyunlarda, M2'yi de KYK ve burslar falan yatınca kaliteli bir 1-2TB güncel arayüzlü bir şey alabilirim.
PS5 ve XSX'de 16GB RAM havuzu oldugu icin gelistiricilerin eli kolu artik bagli degil, bu yuzden daha kaliteli dokular koymaya basladilar, bu yuzden de VRAM gereksinimi oldukca artti. Ustune dinamik isiklandirma, RT vs. vs. gibi seyler de VRAM kullanimini artttirdi tabii.
Guncel AAA oyunlari oynayacak veya uzun omurlu bir GPU isteyen insanlara bu yuzden 8GB VRAM'li GPU'lari onermiyorlar. Bir de su durum var, bu 8GB VRAM muhabbeti yeni bir sey degil, birkac yildir konusulan bir sey. Buna ragmen 10 yillik GTX 1080'de de 8GB VRAM var, daha gecen yil cikan 5060'da da...
Gecenlerde ZZZ 3.0 ciktiginda Hoyo, RT acmak icin 8GB VRAM'li bir GPU veya ustu diyerek 3080+ onermisti. Bu en kotu senaryoda bile 8 diyorlar ve ZZZ'de yuksek kalite dokulari gormek icin de 8GB VRAM lazim en az zaten.
Ya elbet herkes Nicole ya da Remielle'yi RT açıp Ultra'da görmek ya da Lighter'ın geniş omuzlarını RT ile mis gibi görmek ister de
( )feragat edilebilecek bir şey bence, ZZZ ciddi de PC zorlayan bir oyun değil ama 8 GB VRAM her şekilde alınacak zaten. Dediğiniz gibi 8 GB VRAM artık eskinin amiral gemisi sayılabilecek ekran kartlarında vardı şimdi giriş seviyeye düştü o da teknolojik gelişmelerden malum.
Beni de 9060 XT 16GB almadan once B580 icine cekmisti ancak sonradan kararimi 9060 XT 16GB'da vermistim, iyi ki de vermisim diyorum. ZZZ'de 8GB'a yakin bile VRAM tuketimi gordugumu hatirlamiyorum bu arada, oyunun rahat kullanma imkani varken bile.
Daha ne desem bilemiyorum. CS2, LoL, ZZZ ve Genshin oynayan spesifik bir B580 kullanicisi cikarsa forumda size daha iyi yardimci olabilir herhalde
Büyük ihtimalle SSD masrafından düşersem ben de 16 GB VRAM'li 9060XT - RTX 5060/Ti falan düşüneceğim, SSD'me kıyamazsam B580 ya da 8 GB VRAM 9060XT veya RTX 5060, ne olursa göreceğiz artık.