Ha diyorsanız ki Avrupa'da şu fiyata satılıyor burada ona göre çok pahalı. O da Türkiye haracı maalesef ki...
Yurt dışında bu ekran kartı 249 dolar, Türkiye'nin vergilerini katarsak 10.300 TL oluyor. Ancak 11.199 TL'e yani vergili fiyatından bile daha pahalıya satışa sunuldu.

A serisinde hep sorun yaşayanlar var.
Bu kart daha yeni çıktı, daha yeni yeni testleri yapılıyor. Kartı almamışsın, test etmemişsin, önceki seride sorun yaşayanlar var diye kulaktan dolma bilgilerinle kartı kötülüyorsun...

Test et, ondan sonra kötüle. Hep yanlış bilgileri ezberlemişsin...

7700xt ile yarışamıyor onu bir kenara bırakalım. 4060'dan daha iyi bir kart gibi dursa da nvidia'nın yapay zekası dlss desteği gibi şeyler çok çok daha iyi olduğundan tercih etmek biraz zor. Saf güçte 4060'dan çok daha iyi olduğu ortada, ayrıca fiyat konusunda da zaten 10-12k arası bekleniyordu. Pahalı değil normal bir fiyattan çıkmış bence. Ama sonuçta yeni marka yeni ekran kartları daha bunlar piyasaya yeni çıktı. Bir çok oyunda sıkıntılar çıkaracaktır diye düşünüyorum. Erken davranıp hemen almak yerine biraz bekleyip inceleyip sıkıntıları var mı yok mu ona bakmak lazım.

4060 ve 4060Ti arası.
Gördüğüm kadarıyla hayır.
Aynı fiyat bütçesinde alınabilen 4060 ve 7600, 7600XT'yi tokatlayan. 4060ti 16 GB ve 7700XT ile yarışan üstüne yazılımsal olarak AMD'den daha iyi bir DLSS muadili bulunduran ve RT performansı olarak daha iyi olan bir kart ₺11.000. Gayet uygun neresi pahalı ? Ha 5060 da bu fiyatta veya yakın bir fiyata çıkar ama %30 performans farkı koyarsa orasını bilemem ama mevcut durumda çok iyi.

Ha diyorsanız ki Avrupa'da şu fiyata satılıyor burada ona göre çok pahalı. O da Türkiye haracı maalesef ki...
Şu an olacağı maksimum fiyat bu öyle söyleyeyim daha da düşer Recep ve Ali Güngör hocam da bu şekilde düşünüyor. Bahsettiğiniz kartlar Gigabyte, Asus, MSI gibi firmalar tarafından satışa sunulduğundan 1-2K fark var. Ve Intel’in amacı büyük farkla en fiyat performans kartı sunmaktı, bahsettikleri fark firmaların makyajını göz önünde bulundurunca 0’a yakın.

4060 ve 4060Ti arası.

Gördüğüm kadarıyla hayır.

Şu an olacağı maksimum fiyat bu öyle söyleyeyim daha da düşer Recep ve Ali Güngör hocam da bu şekilde düşünüyor. Bahsettiğiniz kartlar Gigabyte, Asus, MSI gibi firmalar tarafından satışa sunulduğundan 1-2K fark var. Ve Intel’in amacı büyük farkla en fiyat performans kartı sunmaktı, bahsettikleri fark firmaların makyajını göz önünde bulundurunca 0’a yakın.

İnşallah düşer de millet güzel bir kart alır ama ben düşeceğine ihtimal vermiyorum aksine inşallah daha fazla bu karta yöneldikçe diğer kartların satışları azalacağı için fiyatını arttırmalarını dahi bekliyorum.

İnşallah düşer de millet güzel bir kart alır ama ben düşeceğine ihtimal vermiyorum aksine inşallah daha fazla bu karta yöneldikçe diğer kartların satışları azalacağı için fiyatını arttırmalarını dahi bekliyorum.
Rekabet arttıkça fiyatlar düşecektir. GPU sekterinde başta hep AMD, Nvidia vardı. Ama şimdi 3. bir kişi de ekledik gibi duruyor. Gün geçtikçe rekabet arttıkça en iyi performansı veren en ucuz kart hangileriyse onlar alınacaktır.

Bu kart daha yeni çıktı, daha yeni yeni testleri yapılıyor. Kartı almamışsın, test etmemişsin, önceki seride sorun yaşayanlar var diye kulaktan dolma bilgilerinle kartı kötülüyorsun...

Test et, ondan sonra kötüle. Hep yanlış bilgileri ezberlemişsin...
Peki siz test ettiniz mi, bu kadar sıkı önermenizin sebebini öğrenebilir miyim?