Batuhan445

Uzman
Bazı oyunları açtıktan 1-2 dakika sonra Wi-Fi tamamen kesiliyor. Bluetooth ise oyun açık kalmaya devam ederse o da gidiyor. Oyunu kapattıktan sonra Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı ardından etkinleştirme yaptığım zaman normale dönüyor. Donanım hatası diyeceğim normal çalıştığı için sorunu bulamadım.

Sorunu çözmek için denediklerim:

• Windows Update kaldırma (KB5077181 güncellemesi interneti bozduğunu duymuştum ama olmadı.)
  • Eski sürücüleri yükleme
  • 30 saniye güç tuşuna basıp hard reset
  • sfc/scannow
  • PCI-e slotu ile kullandığım için çıkar/tak yöntemi
  • 5GHz bağlı olduğum için 2.4 ile de denedim.

Sorun yaşadığım online oyunlar:
  • Battlefield 1
  • Battlefield 5
  • Battlefield 2042.

Asıl şaşırtan olayda sorun yaşatmayıp normal şekilde çalışan online oyunlar:
  • Battlefield 3
  • Battlefield 4
  • Battlefield Hardline
  • Battlefield 6
  • GTA Online
  • Euro Truck Simulator 2 Resmi sunucu (ProMods değil).

Sorun şimdi Wi-Fi kartında fiziksel hasar mı var, Windows'ta mı yoksa oyun dosyalarında mı?

Screenshot_2.webp

Screenshot_3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edin oradaki sekmeleri açıp gözden geçirin sarı ünlem işaretli eksik driver var mı? Listenin birinci sırasındaki sekmeye sağ tıklayıp donanım değişikliklerini tarayın, Wi-Fi sürücüsünü kontol edin üzerinde ünlem işareti olmasın. Bu kısımda her şey tamamsa aygıtta fiziksel bir sorun olabilir.

aygıt yöneticisi.webp

Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edin oradaki sekmeleri açıp gözden geçirin sarı ünlem işaretli eksik driver var mı? Listenin birinci sırasındaki sekmeye sağ tıklayıp donanım değişikliklerini tarayın, Wi-Fi sürücüsünü kontol edin üzerinde ünlem işareti olmasın. Bu kısımda her şey tamamsa aygıtta fiziksel bir sorun olabilir.

Eki Görüntüle 228759
Listelediğim oyunları açınca ünlem işareti çıkıyor ama oyunu kapatıp aygıt yöneticisinden devre dışı sonra etkinleştir yapınca anında düzeliyor. Şu anda sorun çıkarmayan Battlefield 6'dan görüntü ekledim.

İşte fiziksel sorun olsa hiç çalışmazmıydı? Asıl çözemediğim soru orda çünkü sadece listelediğim oyunları açınca ünlem gözüküyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Listelediğim oyunları açınca ünlem işareti çıkıyor ama oyunu kapatıp Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı sonra etkinleştir yapınca anında düzeliyor. Şu anda sorun çıkarmayan Battlefield 6'dan görüntü ekledim.

İşte fiziksel sorun olsa hiç çalışmaz mıydı? Asıl çözemediğim soru orada çünkü sadece listelediğim oyunları açınca ünlem gözüküyor.

Listelediğin oyunlar açıkken sarı ünlem işareti çıkıyor ve oyunu kapattıktan sonra sarı ünlem işareti devam ediyorsa, aygıtı kaldırmadan yani sarı ünlem işareti varken; arka arkaya Windows Update etmeye çalış ya da Aygıt Yöneticisi'nden aynı şekilde üzerine sağ tıklayıp sürücüyü otomatik güncellemeye çalış her iki yöntemide arka arkaya 4-5 defa yap. Eksik bir dosya varsa bu sayede tamamlanabilir. Güncelleme başarılı olursa sistemi yeniden başlatıp tekrar sorun çıkaran oyunlarda denersin. Sorun devam ederse diğer arkadaşları bekleyin gözden kaçan küçük bir detay olabilir.

Listelediğin oyunlar açıkken sarı ünlem işareti çıkıyor ve oyunu kapattıktan sonra sarı ünlem işareti devam ediyorsa, aygıtı kaldırmadan yani sarı ünlem işareti varken; arka arkaya Windows Update etmeye çalış ya da Aygıt Yöneticisi'nden aynı şekilde üzerine sağ tıklayıp sürücüyü otomatik güncellemeye çalış her iki yöntemide arka arkaya 4-5 defa yap. Eksik bir dosya varsa bu sayede tamamlanabilir. Güncelleme başarılı olursa sistemi yeniden başlatıp tekrar sorun çıkaran oyunlarda denersin. Sorun devam ederse diğer arkadaşları bekleyin gözden kaçan küçük bir detay olabilir.
Oyunu kapattıktan sonra sarı ünlem devam ediyor. Ama manuel olarak "cihazı devre dışı bırak" ve " cihazı etkinleştir" yapınca anında düzeliyor.

Sorun devam ederse diğer arkadaşları bekleyin gözden kaçan küçük bir detay olabilir. bu yorumuna katılıyorum sadece çünkü sürücüler güncel, eski sürüm de denedim ama aynı...

Önce kısaca çözüm ile başlayayım : Bu yöntemi yaparak ve son sürücüyü aynı şekilde "Onar" a tıklayarak sorun çözüldü.

Screenshot_3.webp

Biraz ayrıntılı çözüm: Üstteki yöntemi yaptıktan sonra sürücü yükleme sıkıntısı oldu. Güvenli mod'da yüklemeyi denedim yine olmadı (Ağ ile güvenli mod seçeneğini de seçmedim ondan da olabilir.)

Normal yeniden başlattıktan sonra son sürücüyü onardım, haliyle kayıtlı şifreler de gitti ve girdim. Önce EA App çevrim dışı mod ile Battlefield 1'i açtım. 3 dakika geçti bir sıkıntı yok, dedim EA App normal çevrim içi mod'a alayım ama BF1 yine çevrim dışı modda. 3 - 5 dakika geçti yine sıkıntı yok, bu sefer oyunu kapatmadan "ONLINE OL" a bastım, 5 dakika menüde kaldı, sonra rastgele sunucuya girdim, hiç bir şey olmadı.

Çevrim dışı mod ile başlattığım için extra uğraş yapacağım diye düşünürken normal bildiğim şekilde girdim, 15 dakikadır açık ve bi sıkıntı yoktu Wi-Fi'de. Sonra sırasıyla BF2042 ve BF5'i denedim. Sıkıntısız çalışıyor.

Screenshot_4.webp

Sorun yüksek ihtimal driver dosyalarındaydı ve güncelleme gelince dosyalar üzerine yazılıyor vs. onun etkisi oldu ama ilginç bir sorunu da deneyimlemiş oldum ve donanım arızası olmadığına çok sevindim. Uzun süreli test etmek lazım tabii...