çamlıca

Becerikli
Eski bir bilgisayarım var. SSD taktıktan sonra gayet iyi çalışıyor. Ancak oyun olarak buna hangi kartları takabilirim sizce? Ben daha çok araba yarışı türü oyunlara ilgi duyarım. Eskiden NFS 3, Dirt vs. oynardım.
  • Gigabyte P43-ES3G anakart
  • Q9300 işlemci
  • 8 GB DDR2 RAM
  • SSD
  • AMD HD 6570
Güncel oyunları oynayamasam da belki bazı eski de olsa araba yarışları falan oynayabilirim diye düşünüyorum bir ekran kartı desteğiyle.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir bilgisayarım var. SSD taktıktan sonra gayet iyi çalışıyor. Ancak oyun olarak buna hangi kartları takabilirim sizce? Ben daha çok araba yarışı türü oyunlara ilgi duyarım. Eskiden NFS 3, Dirt vs. oynardım.
  • Gigabyte P43-ES3g anakart.
  • Q9300 işlemci.
  • 8 GB DDR2 RAM.
  • SSD
  • AMD HD 6570.
Güncel oyunları oynayamasam da belki bazı eski de olsa araba yarışları falan oynayabilirim diye düşünüyorum bir ekran kartı desteğiyle.

Teşekkürler.

Güç kaynağı nedir?

Butce ve PSU uygun ise 750Ti en mantıklısı olabilir. Bahsi gecen ve benzeri eski oyunlarin cogunlugu DX7-9 kullandigi icin 750Ti ile daha cok verim almaniz gerekir. En son bu gibi eski DX’de Nvidia daha verimli ve kararliydi eger yanlis hatirlamiyorsam. 78xx>750Ti benim nacizane fikrimce.

Butce ve PSU uygun ise 750Ti en mantıklısı olabilir. Bahsi gecen ve benzeri eski oyunlarin cogunlugu DX7-9 kullandigi icin 750Ti ile daha cok verim almaniz gerekir. En son bu gibi eski DX’de Nvidia daha verimli ve kararliydi eger yanlis hatirlamiyorsam. 78xx>750Ti seklinde benim nacizane fikrim ile.
DX11 icin Crimson oncesi kartlarda evet, NVIDIA daha iyi (cunku Catalyst igrenc). DX10'da ise GeForce 8 ve 9'a kiyasla 3000 ve 4000 daha iyi, cunku GeForce (8 ve 9) serileri scalar kullaniyor, paralel isleme dusuk.

Guncel Windows ile Crimson desteksiz bir kartta (HD3000 ve HD4000) 750Ti daha iyi, evet. Lakin TeraScale 2 (HD5000 ve HD6000) uzerinde Crimson destegi var, HD7000 ise ilk GCN ve ilk Async, Adrenalin dahi var ve GTX700'den acik derecede ustun. PSU sikintisi varsa kesinlikle 750Ti alinmali, oraya dikkat!

Dedigime geliyor yani 😀 69xx gibi kartlari bulmasi ayri, fiyatinin uygun olmasi ayri, sorun cikarmayacagi ayri bir problem. Bilmem kacinci el faturasiz ve garantisiz, hatta 7850 kutusuz da olmak uzere 750Ti’i deneyimledim. Benim kisisel fikrim bu yonde…

Dedigime geliyor yani 😀 69xx gibi kartlari bulmasi ayri, fiyatinin uygun olmasi ayri, sorun cikarmayacagi ayri bir problem. Bilmem kacinci el faturasiz ve garantisiz, hatta 7850 kutusuz da olmak uzere 750Ti’i deneyimledim. Benim kisisel fikrim bu yonde…
69xx evet, TDP yuksek, raster ve compute iyi. Ama TDP yuksek olunca ip kopuyor. Halbuki VLIW4 gibi teknolojiler ile GCN'in temelini atmis olmasi disinda kimse iplemedi. 5870 o kadar satti ki millet umursamadi. Turkiye zaten hep geriden geldigi icin bizim ulkede 68xx, 67xx (ozellikle 6770 ve 6790) satmisti.

7850 de super karttir. 7870 BIOS atilirsa manyaga donebiliyor. OC potansiyeli iyidir. Zaten mid-end oldugu icin Tahiti GPU'ya yaklasamiyor bile, fakat kendi skalasinda dengeli ve iyiydi.