TechPowerUp'in testlerine gore de cok fark yoktu? Kime inanalim? Rastgele bir Cinli haber sitesinin (?) bulanik fotografina ve Intel'in sundugu birkac slayta mi, yoksa yillardir guvenilir test yaptigina guvendigimiz, somut veriler sunan bir siteye mi?
Yesterday, Intel announced that they had root-caused the majority of Arrow Lake Core Ultra 200 performance problems, and that OS updates are already available. We tested Windows 11 24H2 with the new patches, and also compare results with 23H2 and a new motherboard BIOS.
www.techpowerup.com
Bir de bunu demissiniz ancak mikrokodu coktan bazi ureticiler piyasaya surdu bile. ASUS beta olmayan bir BIOS ile 0x114 mikrokodunu veriyor. Evet, bir ureticinin vermesi resmi tarihi erkene cekmez ancak belirtmeden de gecmek dogru degil diye dusunuyorum.
Motherboard vendor ASUS began rolling out UEFI firmware (BIOS) updates to its Intel Z890 motherboards that contain Intel's 0x114 Microcode update for Core Ultra "Arrow Lake-S" desktop processors. The new microcode was touted as bringing in performance gains to gaming workloads across the board...
www.techpowerup.com
Kaldi ki Intel'in klasik ''urunu siz alin, biz BIOS ve mikrokod update ile urunu duzeltiriz ileride'' yalanini artik yiyenin oldugunu dusunmuyorum, varsa da adina uzgunum. Arrow Lake'i mimari olarak bu hale getiren yine Intel'di ve ektigini biciyor. O HT'nin kalkmasi ile giden izleklerin yerini koyduklari birkac tuzlu ay cekirdegi cozmeyecek.
Wccftech, her ne kadar kotu bir haber sitesi olmasa da cogu makale icin bu siteden faydalaniliyor sanirsam. Tek bir siteye bagli kalip, neredeyse yanli olabilecek kivamda makaleler yazilmamali bence. Muhtemelen TPU gibi tonla veri ve grafik ile okuyucuyu bogmamak icin yapilan bir adim ancak isin sonunda onemli olan verinin dogrulugu ve tarafsizligi olmali diye dusunuyorum. Yapici elestiri yapmaya calisiyorum, gerisi sizde.