Intel Core Ultra 200S, Yeni Optimizasyonlarla Önemli Performans Artışı Yaşadı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 109
Makaleler
5

Intel’in yeni güncellemeleri, Arrow Lake-S işlemcilerdeki performans sorunlarını çözerek kullanıcı deneyiminde bazı iyileştirmeler yaptı. Intel China Ltd. tarafından yapılan medya bilgilendirmesine göre, bu işlemcilerdeki performans sorunları beş farklı nedenden kaynaklanıyordu. Güncellemelerle birlikte bu sorunların dört tanesi çözüme kavuştu ve yapılan testlerde kayda değer performans artışları elde edildi. Intel’in optimizasyon güncellemelerinden sonra yapılan Geekbench testlerinde Core…

Devamını Oku: Intel Core Ultra 200S, Yeni Optimizasyonlarla Önemli Performans Artışı Yaşadı
Kaynak: Techolay

İfadeler: 29
TechPowerUp'in testlerine gore de cok fark yoktu? Kime inanalim? Rastgele bir Cinli haber sitesinin (?) bulanik fotografina ve Intel'in sundugu birkac slayta mi, yoksa yillardir guvenilir test yaptigina guvendigimiz, somut veriler sunan bir siteye mi?

Intel’in yeni “0x114” mikrokod güncellemesinin ocak ayında yayınlanmasıyla birlikte performansının daha da iyileşmesi bekleniyor.
Bir de bunu demissiniz ancak mikrokodu coktan bazi ureticiler piyasaya surdu bile. ASUS beta olmayan bir BIOS ile 0x114 mikrokodunu veriyor. Evet, bir ureticinin vermesi resmi tarihi erkene cekmez ancak belirtmeden de gecmek dogru degil diye dusunuyorum.

Kaldi ki Intel'in klasik ''urunu siz alin, biz BIOS ve mikrokod update ile urunu duzeltiriz ileride'' yalanini artik yiyenin oldugunu dusunmuyorum, varsa da adina uzgunum. Arrow Lake'i mimari olarak bu hale getiren yine Intel'di ve ektigini biciyor. O HT'nin kalkmasi ile giden izleklerin yerini koyduklari birkac tuzlu ay cekirdegi cozmeyecek.

Wccftech, her ne kadar kotu bir haber sitesi olmasa da cogu makale icin bu siteden faydalaniliyor sanirsam. Tek bir siteye bagli kalip, neredeyse yanli olabilecek kivamda makaleler yazilmamali bence. Muhtemelen TPU gibi tonla veri ve grafik ile okuyucuyu bogmamak icin yapilan bir adim ancak isin sonunda onemli olan verinin dogrulugu ve tarafsizligi olmali diye dusunuyorum. Yapici elestiri yapmaya calisiyorum, gerisi sizde.

Intel'in işlemcisi belli. Çok çekirdekli hetorejen bir yapı, bu yapı çok yüksek througput sunuyor. Salt performansı çok yüksek. HT'nin kalkması iyi bir şey, Intel'in yapması gerekendi.

Intel'in masaüstünde denediği ilk chiplet denemesi. Gecikme gibi sorunlar yaygın. AMD gibi cache yağdırmadıkları için de telafi edilemiyor. Oyun performansı düşük. DDR5'in latency problemi de eklenince çok belirgin oluyor.

Fiziksel tercihlerden işlemci bu durumda. Mikrokod güncellemesiyle ancak küçük ayarlamalar yapılabilir, farkı vardır ama negligible kalacaktır aynı Techpowerup'da çıktığı gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…