Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ratak4235

Uzman
Intel CSME Version Detection Tool'da "This system is vulnerable." hatası nasıl çözülür?
Ekteki gibi bir hata ama başka yerden aldım.

Screenshot_20240922_143217_YouTube.webp

@Recep Baltaş hocam videonuzu izledim ama burada değişik dosyalar daha var mesela meupdatetool.exe var bir de sizin videonuzdaki fwupdlcl.exe gibi bir şey var hangisi?

İsterseniz bilgisayara gecmenizi bekleyebilirim.

@Recep Baltaş

@Recep Baltaş

Yazın o şekilde kalması bence devasa bir sorun değil.

Evet genelde güncelleme uyumlu değilse hiç yüklemiyor fakat yine de yükleme ihtimali olduğunu belirtmemde fayda var, o yüzden risk sana ait diyorum.

@Recep Baltaş

Fazla etiketledigim için sinirlendiniz muhtemelen özür dilerim.

Son düzenleme:
MEUpdateTool.exe çalıştırarak başlayabilirsin. Araç zaten doğrudan güncellemeye başlamaz. Hatta anakart ASUS olmadığı için doğrudan hata verme ihtimali var. İlk olarak sürücü yüklü değil de diyebilir. Çalıştır ve aldığın hatayı yaz.

MEUpdateTool.exe çalıştırarak başlayabilirsin. Araç zaten doğrudan güncellemeye başlamaz. Hatta anakart ASUS olmadığı için doğrudan hata verme ihtimali var. İlk olarak sürücü yüklü değil de diyebilir. Çalıştır ve aldığın hatayı yaz.

Meupdatetool çalıştırdım ve doesnt Support nlak 001 motherboard gibi bir şey diyor.

Videonuzdaki gibi CMD'ye kod yazarak olanı yapmadım.

İnternete nlak 001 yazınca da herhangi bir şey bulamadim.

Son düzenleme:
Şimdi asıl güncelleme araçları FW klasöründeki FWUpdLcl.exe ve FWUpdLcl64.exe.

• Yönetici olarak Terminal'i çalıştır.
  • FW klasörüne git ve bu komutu girip dene: FWUpdLcl64.exe ME.bin

FWUpdLcl[64].exe, 32 bit veya 64 bit Windows ortamında Intel ME FW'yi güncellemek için kullanılan bir yardımcı programdır. ME FW, bir “Çalıştır” iletişim kutusunda veya yönetici ayrıcalıklarına sahip bir komut isteminde aşağıdaki komut yürütülerek güncellenebilir.

32 -bit:

FWUpdLcl.exe -f ..\11.22.92.2222.bin

64-bit:

FWUpdLcl64.exe -f ..\11.22.92.2222.bin

Flash yardımcı programı (FWUpdlLcl[64].exe) ve Intel ME FW görüntü dosyası (.bin) Windows ortamında kullanılabilir herhangi bir birime/klasöre kopyalanabilir.

Yeni ME FW'nin etkili olması için yeniden başlatma gerekir.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırdım ve FW klasörüne gittim. Yani CD yazıp FW klasörünün olduğu yeri seçtim ondan sonra FWUpdLcl64.exe ME.bin kodunu girdim ama error 37 hatası aldım.

Invalid command line options hatası.

Kusura bakmayın gün başından beri uğraşıyorsunuz sizi de meşgul ettim.

Sizin söylediğiniz koda ek olarak FWUpdLcl64.exe -f ME.bin kodunu girdim ama buda uyumsuz hatası verdi.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.