krmipk

Çalışkan
Merhaba. Intel Arc A750 ekran kartı R5 5500 işlemci kullanıyorum. Ekran kartı yeni, bir süredir sıkıntısız kullanırken son 2 gündür oyun oynarken ekran tak diye gidiyor. Monitörde no signal yazıyor ama ekran kartının ışıkları yanıyor fanları dönüyor. Keza diğer parçalar da çalışıyor. Elimle kasayı kapatıp açmam gerekiyor görüntünün gelmesi için. Test etmek için furmarkta vs. de denedim. Bazen 1 dakika bazen 5 dakika içinde kesinlikle görüntü gidiyor. Sıcaklık değerleri normal max 70-73 PSU'da voltaj dalgalanması mı oluyor diye kontrol ettim, Xigmatek'in 750W 80+ Gold PSU'su var ama biraz eski, 8-9 yıllık. Yine de yük altında voltaj dalgalanması yok, ayrıca son birkaç gündür Windows'u güncellendim, DirectX'i vs. güncelledim o yüzden yazılımsal olabileceğine inanıyorum. Tüm sürücülerim güncel. İnternette çok fazla böyle problem yaşayan Intel GPU kullanıcısı gördüm ama çözümü bulamadım. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çevirirken psu vs. değiştirdiniz mi? çünkü gtx1070 ile denedim ve aynı şekilde sorun verdi. fark olarak nvidiada 5 10 saniye görüntü donduktan sonra otomatik sistemi resetliyor

hocam her türlü yolu denedikten sonra bilgisayarcı birinin tavsiyesiyle gittim format attım ve sıfırdan temiz kurulum yaptım. harbiden düzeldi bilgisayar :D O kadar şeyi denedikten sonra formatın beni kurtarması ironik oldu.

Amd pişmanlıktır hocam. B580 ekran kartı tavsiye ederim bi süredir amd sıkıntılarından bıktığımdan satın aldığım ekran kartı yeni oyunlarda bile bana mısın demiyor. Değiştiğim günden beri ne bir sıkıntı ne problem her şey stabil.

AMD pişmanlıktır hocam. B580 ekran kartı tavsiye ederim bir süredir AMD sıkıntılarından bıktığımdan satın aldığım ekran kartı yeni oyunlarda bile bana mısın demiyor. Değiştiğim günden beri ne bir sıkıntı ne problem her şey stabil.

AMD değil de Intel grafik kartı pişmanlık gibi hocam :D en azından yazılımını oturtana kadar. B580 daha kararlı mı çalışıyor bilmiyorum ama iki kart da fiyatına göre inanılmaz performanslı. A750'yi çalıştırabildiğim sürece en az 2 3 yıl değişiklik yapmak istemem. 1080p de canavar gibi çalışıyor.

Son güncelleme: Sorun tamamen anakartın uyumsuzluğuymuş. En azından benim anakartın. PSU denemek için 300W çeken 2080 Super taktım yine çalıştı sistem. Sonra gittim benim kartı ASUS TUF gaming B450'ye taktım bana mısın demedi. Intel ekran kartı alacaksanız en az B450 serisi anakartınızın olmasına dikkat edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD değil de Intel grafik kartı pişmanlık gibi hocam :D en azından yazılımını oturtana kadar. B580 daha kararlı mı çalışıyor bilmiyorum ama iki kart da fiyatına göre inanılmaz performanslı. A750'yi çalıştırabildiğim sürece en az 2 3 yıl değişiklik yapmak istemem. 1080p de canavar gibi çalışıyor.

Son güncelleme: Sorun tamamen anakartın uyumsuzluğuymuş. En azından benim anakartın. PSU denemek için 300W çeken 2080 Super taktım yine çalıştı sistem. Sonra gittim benim kartı ASUS TUF gaming B450'ye taktım bana mısın demedi. Intel ekran kartı alacaksanız en az B450 serisi anakartınızın olmasına dikkat edin.
Bende H610M-E anakart var. Son çıkan oyunları oynarım özellikle stabil her şey. Battlefield 6 campaign'i bitirdim geçenlerde şimdiyse yeni çıkan Ninja Gaiden 4'ü oynuyorum sorunsuz.