Makaleler
4
İkinci ele bakayım dedim 16 GB Intel kartlar (A770) 9-10k civarına bulunabiliyor. Intel ekran kartlarının AI performansı nasıldır bu fiyata göre? 9070 XT'nin yanına ekleyip 32 GB VRAM yapsam performanslı olur mu?

İkinci ele bakayım dedim 16 GB Intel kartlar(A770) 9-10k civarına bulunabiliyor. Intel ekran kartlarının AI performansı nasıldır bu fiyata göre? 9070XT'nin yanına ekleyip 32 GB VRAM yapsam performanslı olur mu?

Hafif ML'ler için iyi değil, düzgün kütüphaneleri yok. NVIDIA'da sektör kralı CUDA var, AMD'de de en azından ROCm var.

Sakın A serisini alma. Bir yıl A750 kullandım, hem AI, hem oyun performansı berbattı. A770'in 16GB olduğuna bakma, mimarı çok kötü.

Sadece B580 tavsiye ederim. O da oyun konusunda eh, AI konusunda da eh. Hem B580 hem RX 9060 XT kullanıyorum (kafama göre çıkarıp takıyorum, Linux üzerinde). Şahsen AI için ROCM biraz daha iyi bence.

Sakın a serisini alma. Bir yıl A750 kullandım, hem AI, hem oyun performansı berbattı. A770'in 16 GB olduğuna bakma, mimarı çok kötü.

Sadece B580 tavsiye ederim. O da oyun konusunda eh, AI konusunda da eh. Hem B580 hem RX 9060 XT kullanıyorum (kafama göre çıkarıp takıyorum, Linux üzerinde). Şahsen AI için rocm biraz daha iyi bence.

Bir ara her driverda performans katlanıyordu muhabbeti vardı Intel ekran kartlarında. Driver olarak desteği mi kestiler ki bu kadar performans olarak kötü?

Bir ara her driverda performans katlanıyordu muhabbeti vardı Intel ekran kartlarında. Driver olarak desteği mi kestiler ki bu kadar performans olarak kötü?
Performans düzelmedi, olması gereken seviye geldi. Düzelen şey bug'lar. Bir sürü render sorunları vardı. Onlar düzeldi.

Alchemist mimarisi olarak kötü bir seri. Battlemage çok daha iyi. 12GB olmasına rağmen emin ol A770'den daha iyi hem oyun hem AI performansı veriyor.