Çözüldü Intel Grafikleri Kontrol Merkezi Adaptive Sync nedir? Performans için açılmalı mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Monitörün tazeleme hızı ile ekran kartının ürettiği kare hızını optimize ediyor, uyumlu hale getiriyor. Bu sayede yırtılmalar veya droplar azalıyor. Açabilirsiniz. Bence faydalı.

Örnek olarak, oyununuz 120 FPS'de çalışıyor diyelim, saniyedeki kare sayımız bu. Ancak monitörünüzün tazeleme hızı 90 Hz. Aradaki bu fark, tıpkı bir yırtık var mış gibi ekranınızda görüntülerin bölünmesine yol açar. Adaptive Sync ise bunu senkronize eder.

Monitörün tazeleme hızı ile ekran kartının ürettiği kare hızını optimize ediyor, uyumlu hale getiriyor. Bu sayede yırtılmalar veya droplar azalıyor. Açabilirsiniz. Bence faydalı.

Örnek olarak, oyununuz 120 FPS'de çalışıyor diyelim, saniyedeki kare sayımız bu. Ancak monitörünüzün tazeleme hızı 90 Hz. Aradaki bu fark, tıpkı bir yırtık var mış gibi ekranınızda görüntülerin bölünmesine yol açar. Adaptive Sync ise bunu senkronize eder.

Çözüm
Bende bu tearing sorununu yaşıyordum, V-Sync açınca düzeliyor.

Bu kadarını bilmiyordum çok teşekkürler çözüm işaretliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…