NYKSS

Çalışkan
Kendi geliştirdiğim bir takip yazılımım var. Bu sistem, ekranda gördüğü değişimleri algılayıp raporluyor ve Telegram botu üzerinden bana bildirim gönderiyor. Temel olarak uzaktan kontrol ve takip amacıyla kullandığım pratik bir yapı.

Ancak günlük kullanımda küçük ama önemli bir sorun ortaya çıkıyor: Botla iletişim kurmak için her seferinde Telegram’a girip /sure ya da farklı bir komutu elle yazmam gerekiyor. Bu da özellikle sık kullanımda işi yavaşlatıyor.

İlk düşündüğüm çözüm, Siri Kestirmeleri ile bu süreci hızlandırmak oldu. Mantık basit görünüyordu: Siri’ye belirli bir komut söyleyeceğim, o da Telegram üzerinden ilgili bota gerekli komutu gönderecek. Fakat uygulamada işler beklediğim gibi ilerlemedi. Siri kestirmesi mesaj gönderebiliyor, ancak bunu Telegram botuna değil, rehberde kayıtlı normal bir kişiye yönlendirmeye çalışıyor. Botların telefon numarası olmadığı için de onları iPhone rehberinde klasik bir kişi gibi tanımlamak mümkün olmuyor.

Sorunun temel noktası tam olarak burada başlıyor: Normal kişiler için çalışan kestirme mantığı, Telegram botlarında aynı şekilde işlemiyor. Yani amaç sadece bir mesaj göndermek değil; telefon numarası olmayan bir bot hesabına, Siri üzerinden hızlı ve pratik şekilde komut iletebilmek.

Benim aradığım çözüm şu: Telegram’a tek tek girip komut yazmak zorunda kalmadan, Siri veya benzeri bir kısa yol sistemiyle doğrudan kendi botuma /sure, /durum veya diğer komutları gönderebilmek. Fakat Telegram botlarının çalışma yapısı ile iPhone’un kişi ve mesaj mantığı tam örtüşmediği için bu işlem düşündüğüm kadar doğrudan yapılamıyor.

Bu yüzden konu aslında basit bir “mesaj gönderme” meselesinden çıkıp, Telegram botlarıyla iPhone otomasyonunu bir araya getirme problemine dönüşüyor.

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.