Arkadaşlar, linçlemeniz hiç hoş değil. Yaptığım muamele verilen paraya maksimum performansı almak üzerine kurulu bir muamele. Kart kötü de demedim, alınmaz da demedim. AAA oyunlarda VRAM'e bağlı drop sorunlarının olduğunu biliyoruz maalesef. Ve sizleri sonuna kadar destekliyorum, DLSS'e gelen güncellemeler, Smooth Motion gibi teknolojiler bunu azalttı. Sizlerin tarafındayım fakat "oyuncu bilgisayarı" diye alıp Hogwarts Legacy gibi bir oyun oynamaya çalışırken sorunlar ortaya çıkabiliyor.
AAA oyun oynamak isteyenler için önermediğimi söyledim, bana "abartma" dediğiniz şeyin alasını sizlerin yapmanız gerçekten güzel değil.
Sistemin fiyatı uygun, alınır, alacak olanlar çok yüksek VRAM gereksinimine ihtiyaç duyan AAA oyunlarda sorun yaşayabilir fakat "abartılacak" düzeyde değil, rekabetçi oyunlarda sıfır sıkıntı oynanır, bu bilgiyle almalılar.
Sistem özelleştirmelerinde farkı ile beraber 16 GB VRAM seçeneği olsaydı onu önerirdik her zaman, bunun sebebi de şimdi bile VRAM sorunları az az da olsa varken birkaç sene sonra çoğunlukla bu sorunlarla geçecek bir karta sahip olmak boş yere para vermek gibi bir şey olur, günümüz ekonomisinde de bunu tercih etmiyoruz genelde. Bu sebeple alınan sistemin yeterince geleceğe de yönelik olmasını hesaba katmalıyız.
Sizlerin fikirlerini destekliyorum, dedikleriniz doğru fakat benim dediklerimin de doğru olduğunu düşünüp gereksiz atışma/tartışmalara girmiyorum. Teşekkür ederim herkese.
İyi forumlar.