Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
104
Yer
İstanbul
  • Öncelikle i5-1240P daha çok çekirdek sayısına sahip. İşlemcide 8 adet verimlilik çekirdeği mevcut.
  • En büyük farklardan biri de GPU'da: 1240P, Iris Xe graphics ile geliyor (12450H UHD Graphics) ve 48 yerine 80 çalıştırma birimine sahip.
  • Yine 1240P'de çift Codec olduğu belirtiliyor.
  • Öte yandan 12450H, 28 PCIe hattına sahipken 1240P'nin 20 PCIe hattı var.

@Recep Baltaş hocam o zaman bu P serisi H serisinin üstünde mi konumlanıyor? Söylediğinize göre harici GPU için hat sayısı dışında bir eksiği yok, üstüne UHD Graphics yerine Iris Xe ile geliyor.

Ben normalda P serisini U ile H arasında biliyordum. Sanırım ulaşabildiği maksimum Watt değeri düşük.

Moderasyon Ekibi'nin konu açtığını ilk defa görüyorum.

@Recep Baltaş hocam o zaman bu P serisi H serisinin üstünde mi konumlanıyor? Söylediğinize göre harici GPU için hat sayısı dışında bir eksiği yok, üstüne UHD Graphics yerine Iris Xe ile geliyor.

Ben normalda P serisini U ile H arasında biliyordum. Sanırım ulaşabildiği maksimum Watt değeri düşük.

R23 sonuçlarına göre çoklu çekirdek performansları aynı denebilir. Tekli çekirdekte az bir farkla 12450H önde, iGPU konusunda da bariz şekilde 1240p daha iyi. Sonuç olarak P serisi H serisinden üstün görünüyor. Yine de kıyaslamaları P>H şeklinde değil de iki işlemci özelinde yapmak daha sağlıklı sonuçlara ulaştırır.

Söylediğiniz gibi P serisi U ve H arasında. H kadar güç çekemiyor fakat U serisinden daha performanslı, grafik performansı da U serisiyle benzer. Burada daha çok model bazlı bir karşılaştırma dönmüş.

Sonuçta söz konusu laptopsa bütün olarak bakmak daha iyi. IGPU'dan daha çok dGPU, RAM miktarı, kasa ve soğutma yapısı, ekran yapısı gibi özellikleri laptoplarda öne çıkıyor.

Aynen, özellikle soğutma sistemi ve CPU'ya atanılan güç değerleri de işlemci karşılaştırması yaparken aslında ana etmen oluyor laptoplarda performans açısından bakılıyorsa.