ticitax

Uzman
İnternet üzerinden Intel i5-14400F işlemcisini satın aldım ve anakarta taktım ancak çalışmadı. Kasa fanları dönüyordu, ekran kartı ve kasa LED’leri yanıyordu fakat işlemci fanı dönmedi ve görüntü gelmedi. Bunun üzerine eski işlemcimi arkadaşımdan alıp taktım ve görüntü geldi, sistem sorunsuz şekilde çalıştı.

BIOS güncellemesi yaptım, ardından BIOS’u sıfırladım ve yeni işlemcimi tekrar taktım. Bu kez işlemci soğutucusu fanları dönmeye başladı fakat görüntü yine gelmedi.

Şimdi merak ettiğim, sorun aldığım işlemciden mi kaynaklanıyor yoksa benim atladığım bir şey mi var? İşlemciyi satın aldığım site TeknoWith.com ile görüştüm, işlemciyi garantiye gönderebileceklerini söylediler. Sizce doğrudan garantiye mi göndermeliyim yoksa Tüketici Hakem Heyeti’ne (THH) başvurup işlemcinin yenisiyle değişimini mi talep etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet üzerinden Intel i5-14400F işlemcisini satın aldım ve anakarta taktım ancak çalışmadı. Kasa fanları dönüyordu, ekran kartı ve kasa LED'leri yanıyordu fakat işlemci fanı dönmedi ve görüntü gelmedi. Bunun üzerine eski işlemcimi arkadaşımdan alıp taktım ve görüntü geldi, sistem sorunsuz şekilde çalıştı.

BIOS güncellemesi yaptım, ardından BIOS'u sıfırladım ve yeni işlemcimi tekrar taktım. Bu kez işlemci soğutucusu fanları dönmeye başladı fakat görüntü yine gelmedi.

Şimdi merak ettiğim, sorun aldığım işlemciden mi kaynaklanıyor yoksa benim atladığım bir şey mi var? İşlemciyi satın aldığım site TeknoWith.com ile görüştüm, işlemciyi garantiye gönderebileceklerini söylediler. Sizce doğrudan garantiye mi göndermeliyim yoksa Tüketici Hakem Heyeti'ne (THH) başvurup işlemcinin yenisiyle değişimini mi talep etmeliyim?

Takılır RAM'lerden birini çıkartıp öyle açmayı deneyin açılırsa kapatıp tekrar diğer RAM'ı takarsınız.

Hocam benim anlamadığım bir kısım var, BIOS Update yaptıktan sonra yeni işlemciyi denemeden mi sıfırladınız?
BIOS update zaten yapılıymış hocam. Anakart garantiye gitmişti 1 ay önce, orada en son sürüm yüklenmiş haberim yoktu. Bende bilmeden tekrar BIOS güncellemesi yaptım ve ardından BIOS sıfırlayıp taktım.

Hocam kullandığınız anakart nedir? Herhangi bir LED yakıyor mu? Bence uzun süre beklemeniz gerekiyor olabilir boot için.
Asus H610M K-D4 hocam. Klavye, mouse vesaire güç gitmiyor. Sistem çalışırken 10-15 dakika bekledim tık yok. Anakart çalışırken normalde coil whine cızırtısı gelir, o da gelmiyor.

Takılır RAM'lerden birini çıkartıp öyle açmayı deneyin açılırsa kapatıp tekrar diğer RAM'ı takarsınız.
Olmadı maalesef.

Son düzenleme: