bgnev

Gelişen
Arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere 14400F hakkında bilgi istiyorum. 2026 yılında alınan bir 14400F işlemci 10 yılı çıkarır mı bunu öğrenmek istiyorum.

Günümüzün orta segment işlemcisidir, 10 sene sonra da beklentiye bağlı olarak kullanılabilir tabii. 10 sene sonrasının gereksinimlerini şimdiden tahmin etmek çok mümkün değil ancak günümüzde hâlâ 3. nesil Intel işlemciler bile temel düzeyde kurtarıcı olabiliyor. O zaman da ne için kullanacağına bağlı olarak değişir cevap.

Hiç kimse 10 sene boyunca çıkacak olan oyunları kaldırır diyemez. Sizin kullanım amacınıza bağlı. Ancak tahminimce sizi 3 sene rahat götürür, 10 sene idare eder.

Eğer ofis, tarayıcı, muhsabe programları gibi kullanım amaçlarına sahipseniz rahatlıkla evet diyebiliriz.

Hocam şunu düşünün. i7-6700K ve 7700K 10 sene öncesinin en güçlü işlemcilerinden, bugün işinizi görüyor mu?
Bugün 9800X3D bile alsanız 10 sene götürmeyebilir yani 😂

İyi işlemcidir ama, orta seviyedir. Çok büyük bir beklentiniz yoksa 2-3 sene götürebilir ama 10 yıl çok zor.

Hocam şunu düşünün. i7-6700K ve 7700K 10 sene öncesinin en güçlü işlemcilerinden, bugün işinizi görüyor mu?
Bugün 9800X3D bile alsanız 10 sene götürmeyebilir yani 😂

İyi işlemcidir ama, orta seviyedir. Çok büyük bir beklentiniz yoksa 2-3 sene götürebilir ama 10 yıl çok zor.

Yani 10 sene sonra 14400F ile AAA oyunu oynayamayacak mıyım?

OyunTahmini ortalama CPU kullanımı
The Last of Us Part I%70–85
The Last of Us Part II Remastered%50–70
İki oyunun yaklaşık ortalaması%60–78

Veriler yapay zekadan alındı.

Son düzenleyen: Moderatör:
yani 10 sene sonra 14400f le AAA oyunu oynayamayacakmıyım ?
OyunTahmini ortalama CPU kullanımı
The Last of Us Part I%70–85
The Last of Us Part II Remastered%50–70
İki oyunun yaklaşık ortalaması%60–78

Veriler Yapay zekadan alındı.

Büyük ihtimalle oynayamazsınız. Belli oyunları oynatır ve ofis işlerini görür muhtemelen ama günümüz işlemcilerinin bile zorlandığı AAA oyunları oynayamazsınız, oynasanız da randıman alamazsınız.

Arkadaşlar başlıktan da anlayacağınız üzere 14400F hakkında bilgi istiyorum. 2026 yılında alınan bir 14400F işlemci 10 yılı çıkarır mı bunu öğrenmek istiyorum.

"Götürür" kelimesi ile ne kast ettiğinize bağlı, ben de dün 16-17 senedir kullanığım Intel 330M'li laptopumu aktif kullanımımdan emekliye ayırdım, o da "götürdü" uzun bir süre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ek olarak her şeyi geçtim zaten 10 sene içerisinde çıkacak ekran kartlarıyla bu işlemciyi kullanamayacaksınız. Darboğaz yapacak, olsa olsa günümüzden ya da 1-2 nesil sonrasından orta seviye ekran kartlarını takabileceksiniz. Onlar AAA oyunları oynatacak mı ki işlemci oynatsın.

"Götürür" kelimesi ile ne kast ettiğinize bağlı, ben de dün 16-17 senedir kullanığım Intel 330M'li laptopumu aktif kullanımımdan emekliye ayırdım, o da "götürdü" uzun bir süre.

Götürürden maksadım bugün LoL'de mesela +200 FPS alıyorum. 10 sene sonra da +200 FPS alır mıyım? Veya Last of Us 2'de de +200 FPS alıyordum diye hatırlıyorum. Tabii ekran kartının da önemi çok ama benim korkum işlemciden yana. Ekran kartı 8 GB yettiği yere kadar ama işlemci yetmemeye başlarsa PC kullanılmaz oluyor.

10 sene çok büyük bir süre hocam ama tamamen kullanıma bağlı. Her yeni çıkan oyunu oynamak için diyorsanız her yeni nesil oyun optimizasyon özürlüsü olarak çıktığı için imkan vermiyorum.