Intel işlemcilerde çökme ve oksidasyon sorunu devam ediyor mu?

Tolere

Uzman
13600K almıştım. Ertesi gün bu çökme ve oksidasyon sorunundan ötürü iade ettim. 13600K'ya en yakın işlemci 12700K. 13. ve 14. nesil sorunları devam ederse muhtemelen 12700K alacağım. Dün okuduğum haberlere bakarsak durum vahim. K serisi olmayanlarda bile sorun çıkmış. Açıkçası paramı şu enflasyon ortamında çöpe atasım yok. Ayrıca Intel işçi çıkarmayı da planlıyor. İçimden bir his muhtemelen geri çağırma olacak. Bu da maliyet demek. Acısını işçilerden çıkaracaklar. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ek: 12700K, 13600K'den daha pahalı. 10 bin liradan aşağı yok. Hem de tray. Bu yüzden işlemci almak için şu sorunun düzeltilmesini bekleyeceğim. Olacak gibi değilse mecburen bu fiyattan alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel The Verge'e yaptığı röportaj'da geri çağırma olmayacağını açıkladı. Ama kesin olup olmayacağı belli değil.

Neden Intel?

AMD alın. İşlemci tarafında AMD çok daha verimli ve iyi.

Intel işlemcisi varsa anakartı da Intel'dir. Ayrıca belki RAM'leri DDR4'tür. Bu yeni RAM almayı da zorunlu yapar.

Intel işlemcisi varsa anakartı da Intel'dir. Ayrıca belki RAM'leri DDR4'tür. Bu yeni RAM almayı da zorunlu yapar.

32 GB DDR4 RAM var. 3600 MHz. Bence yeterli. 64 vardı iade ettim bu yeterli diye. Tahminimce 12700K + 4070 Super ile sistemi tamamlarsam bana uzun yıllar yetecektir. Az önce AMD işlemci fiyatlarına baktım. 12700K ile neredeyse kafa kafaya olan işlemcisi 11 bin liraya yakın. Ayrıca bana 2 M.2 yuvası lazım. Mevcut anakartta 2 adet var. Ayrıca 2'si 4x4 gen. AMD anakarta baktım. Fiyatı 5500 olan anakartta bile biri 4x4 diğeri 3x4 gen. Neden bunu yaptılar bilmiyorum ama çok saçma. Fiyat olarak kıyaslama yaptım. Pek fark yok. Kafa kafaya diyebilirim. Performans olarak da öyle. Hatta mevcut anakart bir tık daha özellikli. Yani AMD de AMD demenin anlamı yok. Elimdeki anakartı satıp AMD düzmeye kalksam bile değişen pek bir şey yok.

Rasyonel bir tüketici gibi davranıp, faydanızı maksimize etmeye davet ediyorum sizi. Yani Intel'i bırakıp AMD'ye geçmeye. (uzun vadeli yatırım)

Kısa vadeli olarak ise beklemek.

Fiyat ve performans kıyaslaması yapınca, az önce baktığım AMD işlemci ve anakart ile mevcut anakart ve almayı düşündüğüm 12700K arasında pek fark yok. Detaylı açıklamayı aşağıda bir arkadaşa yaptım. Yani rasyonel değil. Eğer performans aynı ve fiyatı düşük ya da fiyat aynı ama performans yüksek olsaydı o zaman rasyonel derdim. Yine de değerli öneriniz için teşekkürler.

Çökme sorunu şansınıza kalmış hocam denk gelmesi tamamen şans.

Şansa bırakacak maddi güce sahip olmadığım için iade ettim. Şu an bekliyorum. Birkaç haftaya adam gibi açıklama vs görür duyarsam tekrar alırım. Yoksa ben 12700K ile devam. Ta ki dolar ve enflasyon düşene kadar. Yani 3 bin sene sonra. (Rahmetli Kemal Sunal)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…