Liberteen

Üstün
Yer
China
Herkese merhaba.

Bu yılın başında masaüstü sistemimi elden çıkarıp dizüstüne geçmiştim. Ancak yıl sonuna doğru yeniden bir masaüstü sistem toplamayı planlıyorum. Yıllardır Intel kullanırım, hiçbir sorun da yaşamadım. En son kullandığım işlemci de i9-13900K idi.

Bu sefer AMD'ye bir şans vermeyi düşünüyorum. Ancak X3D varyantlarındaki CCD sorunundan dolayı 2 kez düşünmüyor değilim. R9 9950X3D tercih edersem CCD sorunlarıyla uğraşmak durumunda kalır mıyım? 9800X3D tercih etmek istememin sebebi ise çekirdek sayısının az olmasından dolayı.

Ayrıca 13900K işlemcimde 7200MT/s CL34 bellekler kullanıyordum (XMP II). Bu sefer AMD'ye geçersem 8000MT/s ya da üzerinde bellekler kullanmak istiyorum. Ryzen 9000 serisi işlemciler hala bellek konusunda seçicilik yapıyor mu? 7000 serisi 6000MT/s geçemiyordu.

CCD sorunu ve Memory Training problemleri 9000 serisinde devam ediyor mu? Konu hakkında bilgilendirme yapar mısınız dostlar?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 9800X3D kullanıyorum. Çift ccdli işlemcilerde ccdler arasında fark oluyor Boost hızlarında tekil ayar yapmanız lazım fakat çekirdek sayısı az olmasına rağmen sentetik testlerde 9700X i geçiyor, tercih sizin. RAM içinde SK Hynix modül almanızı tavsiye ederim. Piyasadaki 8000 üstüne düşük CL değerleri sağlayan yegane mödül. Corsair'in 32x2 6000MHz modüllerini 8000 MHz de çalıştırabildim. İlla 8000MHz adında satılanları da almanıza gerek yok fakat 2-3 gün süren o da ilk seferde başarırsanız stabilite testleri yapmanız lazım. Hastasına.