Thanos

Üstün
Konu başlığından da görebileceğiniz üzere 18-22 Şubat tarihleri arasında San Francisco'da düzenlenecek olan IEEE Journal of Solid-State Circuits konferansında DDR6 bellek standardının spesifikasyonlarının kabul edilmesi bekleniyor, yani bu da demek oluyor ki bu sene hem GDDR7 ekran kartlarını göreceğiz hem de DDR6 sistemleri bu sene görebileceğiz. Eğer bir aksaklık çıkmazsa muhtemelen yıl sonunda DDR6 RAM'lar ticari olarak satışa sunulacaktır:

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha DDR5 bellekler ile doğru düzgün çalışmıyor işlemciler, sorun çıkarıp duruyor. DDR6 zamanı ne ara geldi? Daha sadece 3 yıl oldu DDR5 çıkalı. :D

Pandemi döneminde ne geldiyse hep hayal kırıklığı yarattı. Alınan PS 5'lerin garantileri çoktan bitti, 3 yıldan uzun süre geçti doğru düzgün AAA exclusive oyun gelmedi. Şimdi Sony utanmadan PS 5'in ömrünü tamamlamak üzere olduğunu söylüyor. DDR5 bellekler çıktı, daha sorunları çözülemeden DDR6 ufukta göründü. Ne saçma sapan bir 4 yıl geçirdik...

Daha DDR5 bellekler ile doğru düzgün çalışmıyor işlemciler, sorun çıkarıp duruyor. DDR6 zamanı ne ara geldi? Daha sadece 3 yıl oldu DDR5 çıkalı. :D

Pandemi döneminde ne geldiyse hep hayal kırıklığı yarattı. Alınan PS 5'lerin garantileri çoktan bitti, 3 yıldan uzun süre geçti doğru düzgün AAA exclusive oyun gelmedi. Sony PS 5'in ömrünü tamamlamak üzere olduğunu söylüyor. DDR5 bellekler çıktı, daha sorunları çözülemeden DDR6 ufukta göründü. Ne saçma sapan bir 4 yıl geçirdik...

Eğer o zaman pandemi denk gelmeseydi şu an DDR7 bekliyor olabilirdik 2024 senesinden itibaren artık teknoloji pandemininde bitmesiyle daha da hızlanacak benim teorimce 2030 yılına kadar DDR10 bile çıkacaktır pandemi deprem savaş vb durumlar olmazsa.

Artik her sene DDR bellekler degisik o zaman. Soket degistirmenin yanina bu da eklenirse tam olur.

Öyle gibi görünüyor pandemi bitti artık COVID 19 etkileri kalmadığı için firmalar her geçen gün daha da hızlandırıyor teknolojilerini eğer tekrar bir pandemi patlak vermezse her sene yeni RAM soketine geçiş olur.

Eğer o zaman pandemi denk gelmeseydi şu an DDR7 bekliyor olabilirdik 2024 senesinden itibaren artık teknoloji pandemininde bitmesiyle daha da hızlanacak benim teorimce 2030 yılına kadar DDR10 bile çıkacaktır pandemi deprem savaş vb durumlar olmazsa.

Öyle gibi görünüyor pandemi bitti artık COVID 19 etkileri kalmadığı için firmalar her geçen gün daha da hızlandırıyor teknolojilerini eğer tekrar bir pandemi patlak vermezse her sene yeni RAM soketine geçiş olur.
Boyle dedin diye basimiza bunlar gelecek bak.

Artik yapacak bir sey yok, ddr4 devam.

Boyle dedin diye basimiza bunlar gelecek bak.

Biraz şom ağızlı olduğum doğrudur COVID 19 virüsünün pandemi olacağını tahmin etmiştim ve oldu ve son dönemlerdede eris COVID 19 vakalarında yükselmeler jn.1 X virüsü gibi hastalıklar 3.kişiler olmadan yaratılamayacak hastalıklar elbet tekrar pandemi yapacaklar ama ne zaman orasını Allah bilir.

Samsung'un yol haritasına göre DDR6 belleklerin tasarımsal olarak 2024'te sonlanması, 2026'da da piyasaya sunulması bekleniyor. Kısa bir Google araması yapılınca bu sonuç ortaya çıkıyor.

Intel 2021'de DDR5'e geçti, AMD ise 2022'de. Şu an AMD tarafında yeterince stabil değilken ben DDR6 standardının değil bu sene 2025'te de çıkmasını beklemiyorum. Ama olur da çıkarsa beni bu konuda etiketlersiniz. :D

Samsung'un yol haritasına göre DDR6 belleklerin tasarımsal olarak 2024'te sonlanması, 2026'da da piyasaya sunulması bekleniyor. Kısa bir Google araması yapılınca bu sonuç ortaya çıkıyor.

Intel 2021'de DDR5'e geçti, AMD ise 2022'de. Şu an AMD tarafında yeterince stabil değilken ben DDR6 standardının değil bu sene 2025'te de çıkmasını beklemiyorum. Ama olur da çıkarsa beni bu konuda etiketlersiniz. :D

İlk cümlenizdeki 2026'da çıkması beklenilyor yorumuna istinaden yazıyorum 2026'da çıkması bekleniyor haberi sanırım 1 veya 2 yıl önce çıktı o zamana göre 2026 tarihinde çıkışı bekleniyormuş ama şu anda gerek pandeminin bitmesi sebebi ile artık süreç daha da hızlandı.