Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ixir07

Başarılı
Merhaba, elimde i5 12600K işlemci mevcut. Ekran kartım GTX 1660 Super. Ekran kartımın desteğinin olmadığını biliyorum. BIOS üzerinden VGA'yı aktifleştirip onboard üzerinden kurulum yapma şansım olup olmadığını merak ettim, sonuçta macOS 10. nesilde kendi işlemcisine geçtiği için grafik sürücüleri mevcut olmadığını düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilir mi? Kurulum mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Desteklemiyor.
Kaynak:Hardware Limitations | OpenCore Install Guide
(Ekran kartınız turing geçiyor.)
IMG_0498.webp

Bu da intel igpu için kaynak.
En son baktigimda UHD 770 icin bir destek yoktu macOS uzerinde. UHD 770 kullanan bir Mac yok, surucusu icin bir proje de goremedim.
...sonuçta macOS 10. nesilde kendi işlemcisine geçtiği için grafik sürücüleri mevcut olmadığını düşünüyorum.
Apple'in hic kullanmadigi parcalar macOS'de desteklenebiliyor bazen. En iyi ornegi Ryzen islemciler. Surucu projesi varsa ve iyiyse destegi mevcut olabilir, onun disinda bu parcayi kullanan bir Mac yoksa genelde bu parcalar uyumsuz oluyor. UHD 770 icin de durum boyle gibi maalesef. Buna ek olarak 11. nesil Intel islemciler ciktiginda Apple, M serisi islemcilere gecmisti. 10. nesil Intel CPU kullanan Mac'ler var. Ornegin IMac20,2.

1660S de desteksiz oldugu icin sizin bilgisayarinizda macOS destegi icin yapilabilecek en iyi yol, macOS ile uyumlu nispeten guncel bir ekran kartina gecmek gibi gozukuyor.