Pureblood

Uzman
Thermaltake the Tower 100 kasaya ITX sistem toplamayı düşnüyorum, linkini bıraktığım Colorful marka anakartı almayı düşünüyorum. Bu anakart Ultra 5 245k yı beslemeye yeter mi? Yabancı sitelerde VRAM soğutması kötü diyorlar ondan çekiniyorum. Eski nesil Intel işlemcilerde güçlü işlemciye kötü anakart takınca mavi ekran hataları oluyordu ve undervolt atmadan düzelmiyordu bu işlemci ve anakart eşleşmesinde böyle bir sorun olur mu? Siz de bildiğiniz anakartları link bırakırsanız sevinirim.

Neden Intel peki? Intel işlemcilerin ne kadar kötü olduğu ve alacağınız işlemciyi yeni anakart almadan değiştiremeyeceğinizi biliyorsunuz diye düşünüyorum.

İkinci el 10-11k bandında 245k veya sıfır 225F var linkteki anakartla beraber 16-17k yapıyor, AMD en ucuz ITX anakart sıfır 10k ya buldum 9600X veya 9700X alsam 20bin olacak. Ekran kartı olarak da RTX 5070 düşünüyorum çok bir fark olmasa da anakartın PCI-e 5.0 olmasını istiyorum, bu da fiyatı AMD tarafında daha da yukarı çekiyor. Ayrıca şahsen Ultra 5 245k yı 9600X yerine tercih ederim.