X3nnyBar

Çalışkan
Yer
Ankara
1 ay öncesine kadar hiçbir sorun yoktu. Ondan sonra işlemci kullanımı hep düşük kaldı. Genelde GTA 5, CS2 oynayan biriyim. Diğer oyunlarda denemedim ama bu oyunlarda işlemci kullanımı ciddi derecede az. GTA 5 Enhanced'da Full ayarlar RT ile ekran kartı %80 90'lardayken işlemci %40 45. aynı şekilde CS2'de ekran kartı %50 civarıyken işlemci %25 30 civarı ve çok fazla FPS düşüşü yaşıyorum. Format attım, BIOS'u sıfırladım yine de düzelmedi. Ne olur yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA V enhanced için söylediğin kullanım değerleri normal. Orada herhangi bir darboğaz söz konusu değil.

Normalde FPS Full ayarlarda 600 ustuyken şu an 500'u gecmıyor ve drop yiyorum önemli olan o. Enchanted'da o kadar sorun olmaz ama Legacy'de 180 civarında FPS ve çok fazla drop yiyorum minimum ayarlardada aynı şekilde. CS2'de de aynı şekil. Bundan 1 ay öncesıne kadar hiçbir sorun yoktu gerçekten. Legacy'de 500 civarı alıyordum, Grand RP oynayan birisiyim. Enchanted da 600+ ve CS de 600 700 civarıydı bir ayarlamı oynadım yanlışlıkla bilmiyorum her şeyi sıfıladım ama değişmedi.

Normalde FPS Full ayarlarda 600 ustuyken şu an 500'u gecmıyor ve drop yiyorum önemli olan o. Enchanted'da o kadar sorun olmaz ama Legacy'de 180 civarında FPS ve çok fazla drop yiyorum minimum ayarlardada aynı şekilde. CS2'de de aynı şekil. Bundan 1 ay öncesıne kadar hiçbir sorun yoktu gerçekten. Legacy'de 500 civarı alıyordum, Grand RP oynayan birisiyim. Enchanted da 600+ ve CS de 600 700 civarıydı bir ayarlamı oynadım yanlışlıkla bilmiyorum her şeyi sıfıladım ama değişmedi.

GTA V'te 120 FPS üzerinde stabilite sorunları var. FPS'i 120'ye sabitlersen takılmalar ve kasmalar düzelecektir. Bunun tek çözüm yolu bu. Oyun 120 FPS üzerinde saçmalamaya başlıyor. Ayarlardan 120'ye sabitlersen sorun çözülür muhtemelen.

GTA V'te 120 FPS üzerinde stabilite sorunları var. FPS'i 120'ye sabitlersen takılmalar ve kasmalar düzelecektir. Bunun tek çözüm yolu bu. Oyun 120 FPS üzerinde saçmalamaya başlıyor. Ayarlardan 120'ye sabitlersen sorun çözülür muhtemelen.

Ya GTA değil sadece bütün oyunlarda böyle önceden hiç FPS düşüşü yaşamadan 400 500 FPS'de oynuyordum GTA'yı, CS'yi 700FPS oynuyordum şu an girdim 280'lerde ve çok anlık düşüş oluyor.

Hocam arkadasimin onerisiyle Custom Windows ISO'su olan Windows X Lite 23H2'yi kurdum. FPS iyi miktarda artti ancak hala almam gereken FPS'yi alamiyorum. Driverlari once kurmadan test yaptim, kurduktan sonra da ayni sekilde oyunde test ettim ve bir fark gozlemleyemedigim icin driverlarin hepsini kurdum. NVIDIA driveri olarak ilk once 576.88'i kurdum sonra da son surumunu kurarak test ettim ve tekrar buyuk bir fark gozlemleyemedigim icin son surumu kurdum. Anakartim ASUS TUF Z890 Plus Wi-Fi modeli, BIOS'u fabrika ayarlarinda kullanıyorum. @Recep Baltaş

Legacy'de 500 civarı alıyordum, Grand RP oynayan birisiyim.
Ben hayatımda GTA V Legacy Edition'da 200 FPS görmedim. 500 FPS aldığına emin misin?

Ve gerçekten de oyun belli bir FPS'den sonra saçmalamaya başlıyor.

Birincisi, oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsun? İkincisi, sistem özelliklerin nedir? BIOS sürümün nedir ve XMP açık mı?

Ben hayatımda GTA V Legacy Edition'da 200 FPS görmedim. 500 FPS aldığına emin misin?

Ve gerçekten de oyun belli bir FPS'den sonra saçmalamaya başlıyor.

Birincisi, oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsun? İkincisi, sistem özelliklerin nedir? BIOS sürümün nedir ve XMP açık mı?

GTA da ayrı bir RP sunucusunda oynuyorum hocam orada 500 600 arası alıyordum.

GTA'nın kendisinde 180 FPSlerde.

Ryzen 7 7800X3D ve 5060 Ti 16 GB sistemi olan arkadaşım şu an oynadığım RP sunucusunda 550 FPS civarında alıyor.

Ancak ben Ultra 5 245k ve RTX 5070 Ti sistemle 200 lerdeyim ve drop sıkıntısı yaşıyorum.

Bu sorun sadece GTA da değil. Bütün oyunlarda yaşıyorum. Baktığımda ekran kartı kullanımı %90 lardaykrn işelmci kullanımı %40 larda dolaşıyor ve almam gerekenden çok daha düşük FPS aldığımı düşünüyorum.

Yani anlamadım 2 ay oncesine kadar her şey normaldi CS de 700 800 arası alıyordum RP sunucusunda 600'lerde Hogwarts Legacy'de bile Full grafiklerde 500 ustu aliyordum. İşlemciye araştırarak overclock yapmayı denedim düzelmedikten sonra ancak başarısız oldum. Yardım ederseniz çok sevinirim hocam bu kadar para harcayıp hala bu sıkıntıları çekmek kötü hissettiriyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20260208_125133.webp
    IMG_20260208_125133.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 22