Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

redhood35

Çalışkan
Yeni bir hazır sistem aldım Vatan üzerinden. Kurulumunu yaptım ve Cinebench testi uyguladım. CPU Fan sürekli 1620 RPM'de sabit çalışıyor ve işlemci boştayken yüke girdiği anda 40 derecelerden 105 dereceye yükseliyor. Ne yapmalıyım? Sorun nedir? Power Boost'un sıvı soğutması ve Ultra 5 245KF işlemci bulunuyor. Anakartta başka giriş olmadığı için CPU Fan'a radyatör fan ve pompa kablosunu çoklayıp bağlamıştım. Kasa fanları Chasis Fan'a bağlı, onlar da bir sorun gözükmüyor.

Çözüm
Sorunu çözdüm, herkese teşekkürler. Radyatör fanı ve pompayı çoklarken bir hata yapmışım. Düzelttim, yükte max 66 derece görüyor şu an. İçim rahatladı.
Yeni bir hazır sistem aldım Vatan üzerinden. Kurulumunu yaptım ve Cinebench testi uyguladım. CPU Fan sürekli 1620 RPM'de sabit çalışıyor ve işlemci boştayken yüke girdiği anda 40 derecelerden 105 dereceye yükseliyor. Ne yapmalıyım? Sorun nedir? Power Boost'un sıvı soğutması ve Ultra 5 245KF işlemci bulunuyor. Anakartta başka giriş olmadığı için CPU Fan'a radyatör fan ve pompa kablosunu çoklayıp bağlamıştım. Kasa fanları Chasis Fan'a bağlı, onlar da bir sorun gözükmüyor.
"PowerBoost'un sıvı soğutması" cümlesi yeterli değil, tam model nedir? Kaç mm? Zaten PowerBoost'un AiO'ları dandik bayağı.

Vatandan mı aldınız? Onlar montaj hatasıyla meşhur. Sıvı soğutucuyu sökün, altında plastiği sökmüşler mi ya da macun sürmüşler mi?

Pompası bozulmuş olabilir, pompa devri kaç oluyor?
Hocam anakartta ayrı bir pump girişi olmadığından onu göremiyorum, CPU fan hızında da radyatör fanlarını gösteriyor sanırım.

Vatandan mı aldınız? Onlar montaj hatasıyla meşhur. Sıvı soğutucuyu sökün, altında plastiği sökmüşler mi ya da macun sürmüşler mi?
Sistemi ben topladım, bu işlemleri yapmıştım ama macunu az sürmüş olabilirim. Buna sebep olur mu bilmiyorum da tekrar söküp sürüp takmayı deneyeceğim.

Şimdi ürünü inceledim da aldığınız işlemciye göre kötü soğutucu. Alırken tavsiye isteseydiniz. Montaj da hata yoksa soğutucu kötü.

Şimdi ürünü inceledim da aldığınız işlemciye göre kötü soğutucu. Alırken tavsiye isteseydiniz. Montaj da hata yoksa soğutucu kötü.
Benim tercihim değildi bu geliyordu ve değiştiremiyordum. Kule tipi bir soğutma almayı düşünüyorum. Ama gerçekten bi anda 40 dereceden 105 dereceye çıkacak kadar kötü olabilir mi? İşlemcinin max sıcaklığı bu zaten.

Pompayı ve fanları aynı kabloyla tek yere bağlayarak pompayı boğmuşsun. Sistem boştayken fanlar yavaşlayınca pompa da duruyor, su devirdaim yapamıyor.

Yapacağın iş basit pompanın kablosunu ayır, anakartta boş bulduğun herhangi bir yere (SYS_FAN vs.) Tek başına tak ve BIOS'tan o portu son sürat %100) çalışacak şekilde ayarla. Pompa sürekli tam gaz çalışmazsa o işlemci soğumaz. Bir de montaj yaparken bloğun altındaki şeffaf jelatini sökmeyi unuttuysan sök, yoksa ne yaparsan yap düzelmez.

Anlamadım hocam, vatan bilgisayarda hazır kasa alıyorsunuz ve sıvı soğutucu ayrı mı geldi? Maksimum 105 ise ortalama kaç oluyor hocam? 75 falan ise yeterli.