İnternet 10 Mbps sabit olarak kaldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Pixtre
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 435
  • Etiketler Etiketler
    mbps

Pixtre

Gelişen
Herkese merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi internetim 10 Mbps ile sabit kaldı. Normalde bu durum hız ve ikili ayarı ile oynadığımda veya kabloyu çıkar tak yaptığımda düzeliyordu. Şu an sabit bir şekilde kaldı neden bilmiyorum. Sadece bir şey fark ettim, bilgisayar internete bağlanmaya çalışırken baklıyorum 100 Mbps olarak ayarlıyor kendini fakan 1 saniye geçmeden bağlantı kopuyor. Bu şekilde 2-3 kez bağlanmaya çalışıp daha sonra kendisini 10 Mbps ile sınırlıyor, o şekilde stabil bir şekilde bağlanabiliyor. İnternet driveri olarak " Realtek PCI-e GBE Family Controller " kullanıyorum. Anakartım MSI A620M-E DDR5. birçok çözüm denedim internetten bakıp araştırdım fakat bulamadım. Başlıca denediğim çözümler arasında;

1. Modemin fişini çekip 10dk beklemek.
  2. Sürücü özelliklerinden enerji tasarrufu ile alakalı olan özellikleri kapatmak.
  3. Modemin bütün portlarını denemek.
  4. Bilgisayarın fişini çekip 15-20dk beklemek.
  5. Driver'in eski ve en yeni sürümünü denemek.
  6. Modeme reset atmak.

Sorunun ya kabloda ya da anakartın internet portunda olduğunu düşünüyorum. Yarın yeni bir kablo alıp deneyeceğim. Masaüstü bir bilgisayar olduğu için modemin yakınına gidemiyorum. Varsa önerileriniz beklerim.

İyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 167
  • Screenshot_4.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 149
Son düzenleyen: Moderatör:

Sadece masaüstündemi sorun yaşıyorsun?

Telefonlarda vs Wi-Fi normal hızında. Elimde tek bilgisayar var. O yüzden başka bilgisayarda bakamıyorum ama evet kablolu bağlantıda sıkıntı var.

Başka bir Ethernet kablosu ile deneyin, sorun devam ediyorsa: Bilgisayar veya modemin Ethernet portunda sorun olabilir.

Başka bir Ethernet kablosu ile deneyin, sorun devam ediyorsa: Bilgisayar veya modemin Ethernet portunda sorun olabilir.

Yapacağım. Sabah olunca yeni kablo almaya gidip deneyeceğim. Olmazsa USB ile Ethernet portu çevirici alacağım. O da olmazsa Keenetic modem alacağım. Bunların hiçbiri olmazsa .

Uzun uzun uğraştım bir sürü reset attım birçok kez Hız & İkili ayarı ile oynadım, şu an çalışıyor mesela. Şimdi bilgisayarı kapatıp açsam yine aynısı gelecek başıma. Yani sorun kabloda mıdır yoksa anakart Ethernet portunda mıdır bilsem bir ona göre hareket edeceğim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 137
Son düzenleyen: Moderatör:

Ethernet portunda veya Ethernet kartında olması büyük ihtimal.

Ethernet portunda veya Ethernet kartında olması büyük ihtimal.
Sanırım sorun Anakartın Ethernet portundaymış. USB 3.0 Ethernet Port dönüştürücü aldım. Taktım. Direkt 100 Mbps olarak bağlandı. Birkaç kez reset de attım sorun olacak mı diye ama bir sorun olmadı. Hepsine normal bir şekilde bağlandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…