Oppie

Başarılı
Resimde gözüken değerlere göre altyapı nasıl sizce? Daha yüksek hızlar alınır mı?

Ekran görüntüsü 2026-02-12 011318.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Maksimum paketi veriyorlar anladığım kadarıyla. Kaç Mbps tarifeniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 hafta öncesine kadar 93-94 mbpsleri görüyordum ama sonra 60'ı geçemez oldu. Arıza kaydı bıraktım geldiler baktılar iç ve saha dolabındaki kabloları kontrol ettiler normal dediler.

2 hafta öncesine kadar 93-94 mbpsleri görüyordum ama sonra 60'ı geçemez oldu. Arıza kaydı bıraktım geldiler baktılar iç ve saha dolabındaki kabloları kontrol ettiler normal dediler.

Hızınız düştüğü zaman arayın müşteri hizmetlerini böyle iş olmaz. Stabil hız veremiyorsanız başka firmaya geçeceğim gibi tehditler genel olarak işe yarar hocam.

Resimdeki değerler üzerinden konuşacağım. Hattın kaldıracağı değerin tamamını kullanıyorsunuz. Hatta bir nebze sınırda bile. Eski bir mahallede bulunuyorsanız DSLAM cihazı kapasitesi dolu olabilir bu yüzden hızınız düşmüş olabilir. Hat Zayıflaması değerinize göre SNR değeriniz düşük kalıyor. Kablo bağlantılarından ziyade hızın düşmesi saha dolabı gibi görünüyor. Telekom tarafında arızaya gelen ekipler içerisinde bilgili birisine denk gelmeniz hendek atlayan deve kadar az miktarda. Allah yardımcınız olsun.

İç tesisatınızda ve modeminizde sıkıntı yoksa daha fazla düşmediğine dua edin. Bakır altyapıların ömrü doldu.