İnternet hızı dışında eski donanım, hasarlı disk, indirme veya yükleme gibi şeyler de sitelerin takılmasına yol açabilir. Yani internette gezmek sadece internet hızına bağlı değil. Videolar CPU ve GPU gücüne ihtiyaç duyar. Siteler hızlı yüklenmek için SSD hızına ihtiyaç duyar. Bir yükleme yapıyorsan, SSD kendini oraya ayırdığından aşırı bir takılma yaşayabilirsin.
Sistem özellikleriniz nedir?
Video izlerken veya sitelerde gezerken arka planda indirme veya yükleme yapıyor musunuz?
Tarayıcıda hangi uzantıları kullanıyorsunuz? Flameshot, Lightshot veya Windows'un ekran görüntüsü aracı ile görüntüsünü alıp paylaşın.
Aşağıdaki alan adını kopyalayın ve tarayıcıya yapıştırın. Tarayıcı güncellemesini indirecektir. İndirme bitince yeniden başlat seçeneği gözükecek, yeniden başlatın. Hata verirse sayfayı yenileyin. Yine verirse buradan bildirin.
Tarayıcı önbelleğini temizlemek veya sorun yaşadığınız sayfalarda CTRL+F5 yapmayı deneyebilirsin. CTRL+F5 sayfa için olan önbelleği yenileyecektir. Bu genelde görsel hata, yüklenme sorunu vb. olan sayfalarda yapman gerekiyor. Ama bazen yavaşlamaları da çözüyor.
Ziyaret ettiğiniz web siteleri tarama geçmişinize kaydedilir. Chrome'da tarama geçmişinizi kontrol edebilir veya silebilir ve ilgili aramaları bulabilirsiniz. Oturum açtıysanız ve geçmişiniz Google He
support.google.com
Bağlantıdaki testi yapın ve değerleri paylaşın. Değerler çok kötüyse bunu videodaki ayarlar veya kaliteli bir modem alarak da çözebilirsin. Mesela ben Tenda bir modem kullanıyordum. Sonrasında Keenetic modem geçtim. Tenda modem ısınınca saçmalıyor ve bu testten D, E civarı bir oran alıyordu. Keenetic modem şu an B değerini alıyor. Hızı sabitlersem A alabiliyorum.
Is bufferbloat causing issues with your internet connection? Run this test to find out.
www.waveform.com
Bunun dışında CIR uygulaması ile de onarma yapabilirsin.