Superonline'dan 1 gigabit download 50 Mbps uploadlık paketi aldım ama hız 500 Mbps'nin üstünü görmüyor ve modemden dolayı çok da bir verim almıyorum (modem: Huawei HG255s) ve çekim gücü aşırı düşük yönüde evin dışına baktığı için arka odalarda iyice düşüyor ama TV+ en kısa Ethernet bağlantısı o zaman oluyor o yüzden yerini değiştiremiyorum sizce internet bağlantısı kalitemi artırmak için ne yapmalıyım.
Modem bütçe: 5K.
Mesh veya diğer aygıtlar için bütçe: 5K.
Wi-Fi hız testi sonucu modem yanından:

IMG_0754.webp

Wi-Fi Çalışma masası hız testi sonucu:

IMG_0755.webp

Ethernet'ten bağlıyken 930 Mbps alıyorum, bu hız testi sonuçları tek cihaz bağlıyken yapıldı.

ONT: HG8010 V2

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline'dan 1 gigabit download 50 Mbps uploadlık paketi aldım ama hız 500 Mbps'nin üstünü görmüyor ve modemden dolayı çok da bir verim almıyorum (modem: Huawei HG255s) ve çekim gücü aşırı düşük yönüde evin dışına baktığı için arka odalarda iyice düşüyor ama TV+ en kısa Ethernet bağlantısı o zaman oluyor o yüzden yerini değiştiremiyorum sizce internet bağlantısı kalitemi artırmak için ne yapmalıyım.

Eki Görüntüle 138731

Eki Görüntüle 138733

Ethernet'ten bağlıyken 930 Mbps alıyorum, bu hız testi sonuçları tek cihaz bağlıyken yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde ayni sorunu bende yaşıyordum servis geldiğinde bana sorunun olduğunu fakat Superonline'ın bu sorunu kabul etmeyeceğini söyledi istiyorsanız sizde bir servis talep edin duruma göre BTK'ya şikayette bulunursunuz.

Eki Görüntüle 138731

Eki Görüntüle 138733

Konu SOL olunca keenetic router öneresim geliyor kullanıcı adı ve şifrenizi en kolay keenetic ile elde edebiliyorsunuz. Şu an kullandığınız SOL'ün verdiği routerda ONT dahil değil di mi harici ONT var? Keeneticte TV+ için istediğiniz portu IPTV olarak ayarlayıp TV+ sorunsuz çalıştırabiliyorsunuz diye biliyorum. Keenetic model olarak Hopper yeni versiyonunu öneririm. Bunun haricinde size yine ekstra mesh için cihaz gerekebilir. Keenetic in tüm modelleri mesh olarak birbiriyle çalışabiliyor.

Konu sol olunca Keenetic router öneresim geliyor kullanıcı adı ve şifrenizi en kolay Keenetic ile elde edebiliyorsunuz. Şu an kullandığınız Sol'ün verdiği routerda ONT dahil değil değil mi harici ONT var? Keenetic'te TV+ için istediğiniz portu IPTV olarak ayarlayıp TV+ sorunsuz çalıştırabiliyorsunuz diye biliyorum. Keenetic model olarak Hopper yeni versiyonunu öneririm. Bunun haricinde size yine ekstra mesh için cihaz gerekebilir. Keenetic'in tüm modelleri mesh olarak birbiriyle çalışabiliyor.

Harci ONT SFP yapabilirim bir de yurt dışına çıkıyorum arada. @Majdev

Geçtiğimiz günlerde ayni sorunu bende yaşıyordum servis geldiğinde bana sorunun olduğunu fakat Superonline'ın bu sorunu kabul etmeyeceğini söyledi istiyorsanız sizde bir servis talep edin duruma göre BTK'ya şikayette bulunursunuz.

Hocam modemden kaynaklı bir sorun modeme gelen Ethernet kablosu 1 gigabite yaklaşıyor.

Turkcell ücret dahilinde mi veriyor satıyor mu?

@Recep Baltaş hocam yurt dışındanda ürün getirebilirim SFP için ama bütçem kısıtlı ne önerirsiniz?

Eğer modeminizde arıza var ise bildiğim kadarıyla ücret almıyor bende de şu anda AX3000 var çok memnundum fakat altyapımdaki kablolar bozulduğu için verim alamıyorum Turkcell de yapmamakta ısrarcı.