İnternet değerleri nasıl yükseltilebilir?

Yani hat zayıflaman biraz yüksek, SNR margin değerlerin normal ama internet gidince DSL ışığı sabit diyorsun, ISS kaynaklı olabilir diye düşünüyorum ama sen yine de dediğini deneyebilirsin.
Peki hocam. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Hala düzelmedi. Müşteri hizmetlerine yazıyorum yazıyorum boş. Hızı düşürün dedik yapın bir şeyler dedim bufferbloat testini attım falan hala düzelme yok. Ne yapalım 16 Mbps download alarak mı CS2 oynayalım anlamıyorum. Oyunları da 2 güne indiririz artık. Düzeltemiyorlar şu sorunu. Sorun ne onu da anlamış değilim.

TurkNet'e geçtik bufferbloat testinde yine aynı değerler.

Arkadaşlar TurkNet'e geçtim yeni değerleri atayım daha mı kötü olmuş bilmiyorum. Bugün 3 kez internet kesildi, hemen geldi fakat sonuç olarak kesiliyor yani.

Bu kadar ms neden oluyorhala anlamış değilim, modemimde gördüğüm kadarıyla QoS ayarı da yok ( Tenda V12 AC1200) sorunu hala çözebilmiş değilim. Altyapım da VDSL.

Sorunum devam ediyor maalesef, değerlerim normal mi yada ben neden kopma yaşıyorum, yavaşlıyor anlamıyorum. Özellikle upload değerleri neden bu kadar yüksek acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.

@Recep Baltaş @Astrea Virgo

Son düzenleme:
Hat zayıflama değerleri çok yüksek. Turknet'in adresiniz için altyapı sorgulama sonucunda santral mesafesi kaç metre yazıyor?

Hat zayıflama değerleri çok yüksek. TurkNet'in adresiniz için altyapı sorgulama sonucunda santral mesafesi kaç metre yazıyor?

124 Metre gözüküyor hocam. Detaylı gösteren site zor buldum, niye hepsi göstermiyor bilmiyorum.

124 Metre gözüküyor hocam. Detaylı gösteren site zor buldum, niye hepsi göstermiyor bilmiyorum.
Tamamdır. Modeminizden ankastre kutusuna giden kabloyu CAT6 ile yenilediğiniz taktirde bir sorununuz kalmayacaktır.
Ankastre kutusuna olan mesafeyi ölçüp o uzunlukta kablo alıp çekiniz. Modeme girişine RJ11 jakıyla sonlandırıp diğer ucunu kutuya asın. Daha sonrası için servis sağlayıcınızla görüşüp TT saha ekiplerinden randevu isteyiniz. Onlarla irtibata geçtiğinizde durumu anlatın ve aldığınız kabloyu doğrudan ek yapmadan bağlamalarını isteyin.

Tamamdır. Modeminizden ankastre kutusuna giden kabloyu CAT6 ile yenilediğiniz takdirde bir sorununuz kalmayacaktır.

Nasıl yenileyebilirim? Kendim yapabilir miyim? Hiç bilgim yok maalesef.

@Astrea Virgo Hocam şimdi modemimden giden kablo, ankastre kutusundan gelen başka bir kabloya bağlı adının ne olduğunu bilmiyorum siyah büyük bir kablo. Ona bu modemden uzanan kablonun ucu kesilip işte bantlanıp falan ek yapılmış. Bu şekilde mi yapmalarını istemeliyim? Ek yapmadan nasıl oluyor?

Son düzenleme:
Nasıl yenileyebilirim? Kendim yapabilir miyim? Hiç bilgim yok maalesef.
Siz sadece kabloyu alın yeter.

Bu kutuya kadar uzatacaksınız. Gerisini Türk Telekom saha ekipleri geldiğinde halledecek. Söylediğim üzere kablo doğrudan ek yapmadan bağlamalarını sağlayın. Bantla, yak konnektörle olacak iş değil. Bakır kablo en ufak kırılmaya veya temassızlığa bile duyarlıdır.

Teşekkürler hocam yardımcı olduğunuz için. Kısa sürede alacağım. İyi sosyaller .

Bayağı uzun bir kablo almam gerekecek

@Astrea Virgo Her CAT6 kablo uygun olur mu? Ucu RJ11 mi tam anlamıyorum bir de marka model önemli mi?
https://www.akakce.com/network-kabl...-internet-kablosu-40-m-fiyati,1746308226.html
https://www.akakce.com/network-kabl...at6-patch-kordon-kablo-fiyati,1308988401.html

Fark olur mu? S-Link daha iyi olduğunu biliyorum ama kabloda fark eder mi?

RJ45 mi acaba?

Son düzenleme:
@nisaa Rica ederim.

Her CAT6 kablo uygun olur mu? Ucu RJ11 mi tam anlamıyorum bir de marka model önemli mi?
Alfais tercih edilebilir ancak kabloyu aldığınız gibi network kablo test makinesiyle kablonun durumunu kontrol etmek zorundasınız. Elektrikçilerde veya anten işleri yapanlarda o test aleti bulunur.

CAT6 kablonun uçları RJ45'dir. Her iki ucu kesip bir ucuna RJ11 çakmanız gerekiyor. Diğer ucu açıkta kalacak ve ankastre dolabına asıp TT ekiplerinin gelmesini bekleyeceksiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom Local'den sonra karışmaz. Kendisi çekmeli.

Türk Telekom Local'den sonra karışmaz. Kendisi çekmeli.
İşte bu konuda aklımızı kullanarak kurnazlığımızı konuşturmamız gerekiyor.
Bazı ankastrelerde kablolama karmaşıklığı yüzünden doğru modülü bulabilmek zorlaşıyor. Sürekli deneme yanılma yapmakta yıldırır.
Bu yüzden ankastreye giden kablosunu bulup tamamen kesecek. Sonra servis sağlayıcısına internet bağlantım koptu açıklaması yaparak destek kaydı oluşturacak. Fiziksel olarak sinyal alınmadığı tespit edileceği için 48 saat içerisinde TT saha ekipleri adrese ulaşacaktır. Destek kaydına saha ekipleri beni arasın veya randevu oluşturulsun tarzında bir açıklama yaptıklarında TT saha ekipleri geleceği gün arıyorlar. Evde kim varsa başlarında dikilsin ve durumu açıklasın. Sonrasında ise o kabloyu bağlarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…