İşte bu konuda aklımızı kullanarak kurnazlığımızı konuşturmamız gerekiyor. ;)
Bazı ankastrelerde kablolama karmaşıklığı yüzünden doğru modülü bulabilmek zorlaşıyor. Sürekli deneme yanılma yapmakta yıldırır.
Bu yüzden ankastreye giden kablosunu bulup tamamen kesecek. Sonra servis sağlayıcısına internet bağlantım koptu açıklaması yaparak destek kaydı oluşturacak. Fiziksel olarak sinyal alınmadığı tespit edileceği için 48 saat içerisinde TT saha ekipleri adrese ulaşacaktır. Destek kaydına saha ekipleri beni arasın veya randevu oluşturulsun tarzında bir açıklama yaptıklarında TT saha ekipleri geleceği gün arıyorlar. Evde kim varsa başlarında dikilsin ve durumu açıklasın. Sonrasında ise o kabloyu bağlarlar.
REPTS ile anlıyorlar artık onu. Arkadaşa 400 TL ceza gelebilir, sevgili Death Mark, Sakın ola bu tarz halka açık yerlerde bu bilgiyi yaygınlaştırma. Bu dediklerimi de yanlış anlama (2. Kere söylüyorum) Arkadaş kendisi çekmeli, bu tarz aksiyonlara gerek yok.

REPTS ile anlıyorlar artık onu. Arkadaşa 400 TL ceza gelebilir,
REPTS nedir? Açıklayabilir misiniz? Konu sahibinin zaten hattı kopuyor. Kendisinin veya başkasına hat çektirmesi de risk değil mi?
Crone pensesini tek seferde herkes kullanamaz ki. Ayrıca kurduğum senaryo en kötü ihtimal içindi.

REPTS nedir? Açıklayabilir misiniz? Konu sahibinin zaten hattı kopuyor. Kendisinin veya başkasına hat çektirmesi de risk değil mi?
Crone pensesini tek seferde herkes kullanamaz ki. Ayrıca kurduğum senaryo en kötü ihtimal içindi.
T.T'nin getirdiği cihazdır. PON tarafta aynısı, ODTR'tir mesela. Onun gibi düşün, bu cihaz üzerinde her türlü durum anlaşılabiliyor. Anksatre üzerinde her bir reglet'e bakarlar gerekirse. Bu işler öyle kolay değil.

Ankastre kutusu erişebileceğim yerde değil ki. Apartmanda oturmuyorum kutu sokakta direkte duruyor, erişebileceğim bir yer değil yüksek bayağı. O kadar sorun yaşıyorum internet konusunda bir zahmet bağlasınlar, işleri ne başka? Hem ben sorun yaşayacağım hem de internet bağlamayacaklar, zaten bu işten maaş almıyorlar mı?

Ankastre kutusu erişebileceğim yerde değil ki. Apartmanda oturmuyorum kutu sokakta direkte duruyor, erişebileceğim bir yer değil yüksek bayağı. O kadar sorun yaşıyorum internet konusunda bir zahmet bağlasınlar, işleri ne başka? Hem ben sorun yaşayacağım hem de internet bağlamayacaklar, zaten bu işten maaş almıyorlar mı?
Senin sorumluluğunda o. Lokal ile prensibal'i 10 defa anlattım neredeyse.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anksatre üzerinde her bir reglet'e bakarlar gerekirse. Bu işler öyle kolay değil.
Ben de diyorum ki TT saha ekiplerine bu durumu açıklayacaksınız. Ankastrede kabloyu ek yapar gibi bağlayıp gidecek. Cezai işlem yapılabilmesini saçma buluyorum çünkü hat sahibi mağdur durumdayken yapabilecekleri sınırlı. Cezai bir işlem uygulanırsa THH'de hakkını arayabilir ancak ortada abartılacak bir olay yok.
PON tarafta aynısı, ODTR'tir mesela.
FTTH'de zaten herhangi bir müdahalede bulunmak yasak.

Ben de diyorum ki TT saha ekiplerine bu durumu açıklayacaksınız. Ankastrede kabloyu ek yapar gibi bağlayıp gidecek. Cezai işlem yapılabilmesini saçma buluyorum çünkü hat sahibi mağdur durumdayken yapabilecekleri sınırlı. Cezai bir işlem uygulanırsa THH'de hakkını arayabilir ancak ortada abartılacak bir olay yok.

FTTH'de zaten herhangi bir müdahale bulunmak yasak.
Biliyorum bunları sevgili Mark. Bana anlatmana gerek yok ben zaten bu işten çıkmayım. Yeteri kadar açıkladım diye düşünüyorum. Aynı şeyleri 10 defa daha anlatmaya gerek yok, kendisi bilir. Peki.

Yeteri kadar açıkladım diye düşünüyorum. Aynı şeyleri 10 defa daha anlatmaya gerek yok, kendisi bilir. Peki.

Hocam ben sizi anladım ama yapabileceğim bir şey yok. Hem bu işlerden anlamıyorum hem de ankastre kutusuna erişimim yok. Var ama yüksek yani, o kadar uzun merdiven falan ihtiyaç olacak, içini açsam bile neyin en olduğuna dair gram bilgim yok, hatta hiç bilgim yok. Kablo nereye nasıl bağlanır hiç bilmem. Mecburen saha ekiplerini çağırmak zorundayım.

Hocam ben sizi anladım ama yapabileceğim bir şey yok. Hem bu işlerden anlamıyorum hem de ankastre kutusuna erişimim yok. Var ama yüksek yani, o kadar uzun merdiven falan ihtiyaç olacak, içini açsam bile neyin en olduğuna dair gram bilgim yok, hatta hiç bilgim yok. Kablo nereye nasıl bağlanır hiç bilmem. Mecburen saha ekiplerini çağırmak zorundayım.
Elektrikçi yapıyor, senin yapabileceğin zaten (el alışkanlığı veya yeteri kadar Bilgin yoksa) elbette sen çekemezsin. T.T geldiğinde elektrikçi ayarla, eve çektir derse şaşırma bunu diyorum sadece.