querencia

Uzman
Yer
İstanbul
Merhaba, 2 gün önceye kadar Comnet kullanıyordum. Comnet kullanırken BTK'nın koymuş olduğu erişim kısıtlamalarından etkilenmiyordum yani Discord ve Instagram yasaklanmasına rağmen ben VPN açmadan rahatlıkla kullanabiliyordum normal interneti kullanır gibi. Ancak TurkNet'e geçiş yaptıktan sonra fark ettim ki TurkNet'te böyle bir özellik yok. Online işlemlerden güvenli interneti de kapattım ancak yine de bir işe yaramadı. TurkNet ile iletişime geçtiğimde bunun için herhangi bir işlemimiz bulunmuyor cevabını aldım. Comnet erişim kısıtlamalarına takılmazken TurkNet nasıl takılıyor?

Merhaba, 2 gün önceye kadar Comnet kullanıyordum. Comnet kullanırken BTK'nın koymuş olduğu erişim kısıtlamalarından etkilenmiyordum yani Discord ve Instagram yasaklanmasına rağmen ben VPN açmadan rahatlıkla kullanabiliyordum normal interneti kullanır gibi. Ancak TurkNet'e geçiş yaptıktan sonra fark ettim ki TurkNet'te böyle bir özellik yok. Online işlemlerden güvenli interneti de kapattım ancak yine de bir işe yaramadı. TurkNet ile iletişime geçtiğimde bunun için herhangi bir işlemimiz bulunmuyor cevabını aldım. Comnet erişim kısıtlamalarına takılmazken TurkNet nasıl takılıyor?
Modem veya kullandığınız cihaz üzerinden dns değiştirebilirsiniz, örn. 8.8.8.8

Değişmedi ise TURKNET de Ethernet ve/veya Wifi adaptörünün DNS sini değiştirmek yetiyor.
Modem üzerinden/arayüzünden değiştirir iseniz tüm cihazlar için geçerli olur.
Benim tavsiyem Yandex DNS. Yakın zamana kadar kullanıyordum. Şu anda Kablonet'e geçtim.

TURKNET' te de DNS değiştirmek yetmez hale getirildi ise GoodbyeDPI veya VPN kullanmanız gerekir.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler ama ben yazıda bu soruları sormamıştım. Böyle bir şey nasıl olabiliyor onu sormuştum ancak yine de cevaplarınız için teşekkürler.