Selam arkadaşlar. Türk Telekom 1 Gbps fiber internet kullanıyorum. Uzun zamandır hızımı gayet alıyordum fakat son zamanlarda bir yavaşlık hissetmeye başladım. Steam'da falan hızlarım düştü. Ben de çok takmadım, herkes yaşıyor diye. Ardından bugün fark ettim ki internet hızım 100 Mbps'ye sabitlenmiş. Modem arayüzüne girdiğimde WAN'a 1000 Mbps geliyorken LAN kablosuna 100 Mbps geliyor. Ben de hemen kablonun yerini değiştirip farklı girişe taktım, hızım tekrardan 1000 Mbps oldu ve 5 dk geçmeden 100 Mbps'ye geri düştü. Sizce sebebi nedir?

Not: Telefon Wi-Fi'si ile 600-700 Mbps alıyorum.

1. görsel Ethernet üzerinden PC'ye gelen hız. 2. fotoğraf modem arayüzünden aldığım ekran alıntısı.

1781898069270.webp

1781898085675.webp

Selam arkadaşlar. Türk Telekom 1 Gbps fiber internet kullanıyorum. Uzun zamandır hızımı gayet alıyordum fakat son zamanlarda bir yavaşlık hissetmeye başladım. Steam'da falan hızlarım düştü. Ben de çok takmadım, herkes yaşıyor diye. Ardından bugün fark ettim ki internet hızım 100 Mbps'ye sabitlenmiş. Modem arayüzüne girdiğimde WAN'a 1000 Mbps geliyorken lan kablosuna 100 Mbps geliyor. Ben de hemen kablonun yerini değiştirip farklı girişe taktım, hızım tekrardan 1000 Mbps oldu ve 5 dk geçmeden 100 Mbps'ye geri düştü. Sizce sebebi nedir?

1. görsel Ethernet üzerinden PC'ye gelen hız. 2. fotoğraf modem arayüzünden aldığım ekran alıntısı.

Eki Görüntüle 258744

Eki Görüntüle 258746

Kablodaki 8 hattan biri bile kopukluk olduysa 100 Mbps'e düşer. Kullandığın kablo kaç metre, CAT sürümü kaç.

Kullandığın router marka modeli nedir?

Selam arkadaşlar. Türk Telekom 1 Gbps fiber internet kullanıyorum. Uzun zamandır hızımı gayet alıyordum fakat son zamanlarda bir yavaşlık hissetmeye başladım. Steam'da falan hızlarım düştü. Ben de çok takmadım, herkes yaşıyor diye. Ardından bugün fark ettim ki internet hızım 100 Mbps'ye sabitlenmiş. Modem arayüzüne girdiğimde WAN'a 1000 Mbps geliyorken LAN kablosuna 100 Mbps geliyor. Ben de hemen kablonun yerini değiştirip farklı girişe taktım, hızım tekrardan 1000 Mbps oldu ve 5 dk geçmeden 100 Mbps'ye geri düştü. Sizce sebebi nedir?

Eki Görüntüle 258744

Eki Görüntüle 258746
Kabloda fiziksel bir ezilme hasar yoksa Aygıt Yöneticisi'nden Realtek Ethernet'e gir. Oradan speed duplex ayarı otomatik ise 1 Gbit olarak ayarla bakalım.
Driver güncel değilse onu da güncelle.

Eki Görüntüle 258744

Eki Görüntüle 258746
Kablonda veya ethernet portunda sıkıntı var.

Kablodandı sanırım sıkıntı ama kendi kendine düzeldi şu an. Ufak bi kablo ile modemin yanına gidip denedim 1000 mbps 1000 mbps verdi sonra yapacak bir şey yok diye eski kabloyu taktım tekrardan masama gelip düzeldi durduk yere :D Ama sanırım kablo değiştirmem veya kapının köşesini kablo için delmem gerekecek çünkü bi tarafında hafif bi yamulma var.

Kabloda fiziksel bir ezilme hasar yoksa Aygıt Yöneticisi'nden Realtek Ethernet'e gir. Oradan speed duplex ayarı otomatik ise 1 Gbit olarak ayarla bakalım.
Driver güncel değilse onu da güncelle.
Onu yapmama rağmen düzelmemişti sanırım sorun kabloda ama kendine kendine düzeldi şu anlık olmadı kablo alıcam.

Kablodandı sanırım sıkıntı ama kendi kendine düzeldi şu an. Ufak bir kablo ile modemin yanına gidip denedim 1000 Mbps 1000 Mbps verdi sonra yapacak bir şey yok diye eski kabloyu taktım tekrardan masama gelip düzeldi durduk yere :D ama sanırım kablo değiştirmem veya kapının köşesini kablo için delmem gerekecek çünkü bir tarafında hafif bir yamulma var.

Onu yapmama rağmen düzelmemişti sanırım sorun kabloda ama kendine kendine düzeldi şu anlık olmadı kablo alacağım.

Kablodaki 8 hattan biri gitmiş gibi duruyor hocam en iyisi uygun metrede CAT6 kablo alın.

Dip not: CAT6 kablo 100 metreye kadar 1000MBPS verebilir CAT6e ya da CAT6a almayın.

Kablodaki 8 hattan biri gitmiş gibi duruyor hocam en iyisi uygun metrede CAT6 kablo alın.

Dip not: CAT6 kablo 100 metreye kadar 1000MBPS verebilir CAT6e ya da CAT6a almayın.
Şu anlık düzeldi ama kablo almam gerekecek. Önerdiğin kablo var mıdır hocam çok pahalı olmayan, benim istekleri karşılayacak. Şimdiki kablom 5 metre civarındaydı.