Makaleler
23
Nintendo, oyunlarında benzer formülü kullanıyor hep. Franchise olarak Pokémon serisi örneğin. Adamlar doğru düzgün geliştirme sunmadan, sadece content değiştirerek milyonluk satış rakamlarına ulaşıyorlar. Zelda, Nintendo'nun en iyi franchise'ı. Çünkü aşağı yukarı bütçe ayırdıkları oyunlar açık dünya Zelda oyunları. Mario oyunları aynı şekilde 3D platform öğelerine sahip. Ve abartmadan söylüyorum, geliştiriciler sadece oyun mekaniğinde geliştirme yapıp farklı eğlence metotları kullanıyorlar. Grafikte iyileştirme yok. Vuruş hissiyatında geliştirme yeterli değil. Şahsen oyunlarına bu kadar zaman ve emek harcadığım için pişmanım. The Last of Us, RDR 2, Uncharted, Dark Souls, Silent Hill vb. oyunlar dururken Nintendo oyunlarına bağlanmayın. PC, Xbox ve PlayStation oyunculuğu her zaman daha keyifli ve harcadığınız zamana daha çok değen oyunlardır. Bunlar benim fikirlerim. Ortada herhangi bir dayatma yok. Zevkli bulmuyorum Nintendo oyunlarını. Çıkardıkları tek ve oynanabilir oyun serisi TLoZ. Sanki Nintendo değil de farklı bir Batılı firma yapmış gibi.

Türkiye'de Nintendo oynayan mı var usta ya o kadar arkadaşım var hepsinde xBox PS falan var. Eski atari olan bile var Nintendo hiç görmedim.

Bizim ülkemiz AAA oyun ülkesi diğer oyunlar bizim için çok önemli değil. Nintendo oyunları biraz çocuklara yönelik bence o yüzden talep çok az ve yıllardır Nintendo’nun Türkiye’ye açılmaması garip, gerçi açılsa ne olacak fiyatları çok yüksek 20 yıl önce de yüksekti şimdi de yüksek.