Merhaba ilk öncelikle.

Geçtiğimiz günlerde (1 hafta oldu olmadı) internet tarifem bitti. 50 Mbps Ev İnternet paketini kullanıyordum. Türk Telekom'dan az çok memnun olduğum için paketi tekrar yeniledim bu sefer 75 Mbps'ye çıkarttıklarını söylediler. Ancak internet hızında ani düşmeler meydana gelip duruyor. İlk başta modem ve Ethernet kablosundan kaynaklı zannettim ama yok, jilet gibi tertemiz hepsi. Sonradan müşteri hizmetlerini aradım ve bana şöyle abuk subuk bir cevap verdiler "İnternet kullanımınız fazla olduğundan dolayı kısıtlama uygulanmış olabilir" ya arkadaş benim internetim sınırsız tarife, 700-800 TL fatura ödüyorum, istediğim kadar kullanırım ayrıca evde ben dışında 3 kişi daha kullanıyor bu interneti.

Nasıl bir kota koyabilirler ve bu kotayı geçince hızı kısıtlayabilirler? Böyle bir şeye hakları var mı? İnternet aniden 1 Mbps'ye kadar düşüyor. Oyunlarda gecikme 200'e kadar fırlıyor. Oyunları geçtim, bazen sitelere bile girmiyor.

Şöyle daha detaylı açıklayayım; 10 dakika boyunca 75 Mbps internet, 10 dakikadan sonra 1 dakikalığına 1 Mbps internet. Tamamıyla kasıtlı olduğu her halinden belli çünkü 1 Mbps'yi geçmiyor internet o sıra ayrıca her şeyde sabit gecikme değeri alıyorum.

"İnternet kullanımınız fazla olduğundan dolayı kısıtlama uygulanmış olabilir"

Bunu yapamazlar hocam, adı üstünde sınırsız internet, isterseniz 1 ayda 100TB indirme/yükleme yaparsınız isterseniz 1GB bile yapmazsınız, sizin keyfinize kalmış bir şey, büyük ihtimal sizi geçiştirmek için verilen cevap.

Kota kaktı deselerde çaktırmadan uyguluyor Mesela uygulamadan Kaç GB indirme gözüküyor. Bir ayda 300 küsür Gb kullanmadım diyorum saçma saçma konuşuyorlar Senin soruna gelirsek hız güncellemesi iste evdeki Wifi ağına baksınlar. Bant değişikliği yapıp hızlandırıyorlar Benimki de yavaşladığında öyle yapıyorum Anlamadığım şekilde ay ortasında benimkide yavaşlıyor sebenini kotaya bağlıyorum.940 GB lık ne indirmiş olabilirim acaba?
Screenshot_20251227_135616_Trk Telekom.webp

Son düzenleme: