Merhaba. İnternet cafelerdeki sunucuları merak ediyorum. Özellikle biraz büyük bir yer olduğunda bu sunucular nasıl dayanıyor? İçinde zaten M.2 SSD vardır diye düşünüyorum. Peki bunca saat çalışmaya nasıl dayanabiliyor? Ayrı bir disk sistemi olsa gerek ama ne tür olduğunu tam olarak anlayabilmiş değilim. İyi sosyaller.

Ben mi bir şeyler kaçırdım yoksa internet cafelerde sunucu mu kullanılmaya başlandı? :LOL:

Benim bildiğim internet cafelerde sadece internet cafe otomasyon yazılımları bulunur, eskiden akınsoft vardı mesela. Kendim de kullandım bunu zamanında. Ha, gelişmiş cafelerde Diskless sistemler kullanan var mıdır? Bilmiyorum.

Ben mi bir şeyler kaçırdım yoksa internet cafelerde sunucu mu kullanılmaya başlandı? :LOL:

Benim bildiğim internet cafelerde sadece internet cafe otomasyon yazılımları bulunur, eskiden akınsoft vardı mesela. Kendim de kullandım bunu zamanında. Ha, gelişmiş cafelerde Diskless sistemler kullanan var mıdır? Bilmiyorum.
Çoğu öyle, disksiz. Açılırken hatta ccboot yazdığını görebilirsiniz.

Vatanda satılan standart SSD'ler değil, Enterprise Sınıfı yüksek TBW ömürlü diskler, RAID yapıları ve en önemlisi disk ömrünü koruyan RAM Önbellekleme teknolojileri kullanılır, yoksa o sistem yükü kaldırmaz sonuçta.