İnternet kullanımı hakkında şikayetimi nereye bildirebilirim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zerotwo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 96

zerotwo

Uzman
Başlıkta tam anlatamamış olabilirim kusura bakmayın, Türkiye'de güvenli internet kullanım oranı geçen yıl 46 milyon olduğu açıklanmış. Elbette bu güzel bir şey, kötü değil fakat bir şikayetim var ve bu şikayeti nereye başvuracağımı bilmiyorum. Güvenli internetten dolayı internetten sipariş veremiyorum, stripe altyapısı kullanan satış yerleri var ve burada güvenli internet kullandığım için alışveriş yapamıyorum. Belki diyebilirsiniz, müşteri hizmetlerini ara ve kapatmalarını söyle. Evet haklısınız bunu yapabilirim ve yaptım da ama bunu bilmeyen ve yapamayan insanlar var ve bu yasağın aşırı gereksiz olduğu kanaatindeyim. Örnek vermek gerekirse internetten yabancı bir kaynak, dosya, PDF indireceksiniz ve indireceğiniz dosyalar ücretli. Size bazen 2 seçenek sunuyorlar ya PayPal'ya da stripe. PayPal olmadığı için stripe kullanmak zorunda kalıyorsunuz ama güvenli internet kullanan birisi stripe kullanamıyor ve haliyle satında alamıyor. Derdimi anlatabilmişimdir umarım, bu yazdığımı resmi bir şekilde nereye ilebilirim?

Servis sağlayıcına sorabilirsin güvenliği internetten neden Stripe'ı kapattıkları konusunda. Tabii benim bildiğim kadarıyla güvenli internetteki yasak siteleri servis sağlayıcı kontrol ediyor.

Bu arada bir not olarak belirtmemde fayda var: Güvenli interneti ben oldum olası saçma buldum. Ülkede 46 milyon kişinin güvenli interneti kullanıyor olması da aslında iyi bir şey değil kötü bir şey. Bilinçsiz olduklarını ve kendi kısıtlamalarını kendileri yapamadıklarını gösterir. Kontrolü başkasının eline bırakmak bana hiç de güzel gelmiyor açıkçası.

İyi niyetimden iyi bir şey olduğunu söylemeye çalışmıştım aslında, sizin gibi bende bu 46 milyon kişinin güvenli internet kullanmasını doğru bulmuyorum. Bu konu hakkında Cimer ve Btk ya şikayet başvurusu yapacağım. Belki bir sonuç çıkar emin değilim ama herkesin bu konu hakkında şikayet başvurusu yapmasını çok isterim. Ayriyeten servis sağlayıcısı ile de görüşeceğim akşam üstü, sonuç çıkacağını zannetmiyorum ama denemekten zarar gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…